Като дете тя променя живота си, имайки куража да изпрати

...
Като дете тя променя живота си, имайки куража да изпрати
Коментари Харесай

Юлимар Рохас - от детето с големи мечти, до върха в леката атлетика

Като дете тя трансформира живота си, имайки куража да изпрати известие до кубинската легенда в скока на височина Иван Педросо, търсейки помощ. Сега, когато тя самата е звезда, известна и с клипчетата в обществените мрежи, като арбитър в състезания за хубост и бранител на правата на LGBTQ общността.

В същото време 26-годишната Юлимар Рохас към този момент е притежателка на международния връх в тройния скок, а се надява да го усъвършенства още веднъж на Световното състезание.

„ Вече съм го казвала и преди, не обичам да си слагам граници като състезател. Таванът за мен е това, което съзнанието и сърцето ми желае “, разяснява състезателката от Венецуела.

Преди години Рохас стартира да играе волейбол, само че откривайки тройния скок, той притегля вниманието й. Тя написа на Педросо с молба за насоки. Кубинецът, който е притежател на четири международни трофеи навън и пет в зала, както и на златен олимпийски орден, незабавно откликва.

По това време той е в Испания, което отваря вратата за Юлимар Рохас да развие гения си в страната, надалеч от политическите и стопански проблеми във Венецуела.

Рохас в никакъв случай не е коментирала обществено политически въпроси, свързани с Венецуела, а вместо това употребява платформите си в обществените мрежи, с цел да приказва в отбрана за правата на LGBTQ общността.

„ Чувствам се обвързвана с всичко това. Имам в действителност хубава връзка с човек, който е доста значим за мен. Ще пристигна време, в което връзката сред хора от един и също пол, ще получи почитание и в моята страна “, разяснява лекоатлетката.

Когато става дума за троен скок, единствено травма наподобява единственото нещо, което може да застане на пътя й към върха и златното отличие. „ Родена съм, с цел да скачам. Това ме стимулира извънредно. Мотото ми е, че няма нищо невероятно “, безапелационна е Юлимар Рохас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР