Като член на комисията по отбрана получих покана, в която

...
Като член на комисията по отбрана получих покана, в която
Коментари Харесай

Кирил Вълчев: Получих покана за водосвета на Богоявление

Като член на комисията по защита получих покана, в която ме канят на тържествения водосвет в 11:00ч. Това съобщи депутатът от " ИТН " Кирил Вълчев пред български публицисти във Виетнам.

" Като член на комисията по защита получих покана, в която ме канят на тържествения водосвет в 11:00ч. Не мога да си спомня дали беше на парламентарния имейл или персоналната поща ", сподели Вълчев.

" При добре работеща и стройна организация щях да участвам на това събитие, в случай че не бях част от делегацията във Виетнам. Поканата на министър към комисията по защита беше в реда на нещата. Не разбирам заформилия се през днешния ден скандал ", уточни той.

Припомняме, че по-рано през днешния ден ръководителят на Народното събрание Росен Желязков разгласи, че ще изпрати публично питане до министъра на защитата Тодор Тагарев за какво депутати и шефовете на парламентарни групи не са били поканени да вземат участие в ритуала на Богоявление на 6-ти януари.

" Бях осведомен , че на Богоявление не е имало депутати и ръководители на политически групи. Предполагам, че става въпрос за някакво недовиждане ", съобщи Желязков във Виетнам.

Министерството на защитата е уредник на тържествения водосвет.

Желязков ще изпрати публично питане до МО още на следващия ден, с цел да не се стига до изпращане на въпроси по реда на парламентарния надзор, уточни самият той.
Председателят сподели, че Богоявление и Йордановден би трябвало да сплотяват всички, тъй като това са общи празници.

Желязков акцентира, че в историята на Народното събрание не е имало случай да не са поканени всички депутати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР