Като частно споразумение между Зоран Заев и Алексис Ципрас видя

...
Като частно споразумение между Зоран Заев и Алексис Ципрас видя
Коментари Харесай

Поругал български паметник в Македония: Договорът с Гърция няма да мине

Като " частно съглашение " сред Зоран Заев и Алексис Ципрас видя подписаният на 17 юни контракт за името на Македония скандалният македонски публицист Миленко Неделковски. Неделковски нашумя в България преди две години, когато разруши с чук паметна плоча на починали български бойци на връх Каймакчалан. Той е прочут с проруските си позиции.
Пред съветската медия EurAsia Daily Неделковски разгласи, че договорът няма да влезе в действие, тъй като македонският президент Георге Иванов няма да го подпише, а трябвало съгласно македонската конституция, написа Агенция " Фокус ".
" По легален път, спазвайки Конституцията, не може да се промени нищо. Това е просто частна вечеринка на гръцкия и македонския министър председател. Да, в изискванията на невероятна поддръжка от страна на Европейски Съюз, Съединени американски щати и НАТО, съществува възможност този контракт да бъде внедрен посредством насилствени способи, нелегално, без той да минава през нужните процедури и конституцията. Не бива да се изключва и такова развиване на събитията, само че в този случай договорът ще загуби легитимността си и когато властта в Македония се смени, всичко ще се върне на изходни позиции ", съобщи Миленко Неделковски.
Според Неделковски при митингите в Македония на 17 юни имало провокация от страна на властта. Тя била внедрила " младежи, със спортни облекла ", които преднамерено предизвикали сбивания, а по-късно се оказало, че са част от полицейските сили - били минали към тях, поставили " каските и палките ", само че не запомнили да си събуят маратонките, с които пристигнали като " стачкуващи ". " Това е американска тактика, целяща да потисне патриотизма в народа ", счита македонският публицист.
Отговаряйки на въпрос, може ли смяната на името на Македония да ускори придвижванията в района, които се афишират за смяна на границите на балканските страни, Неделковски означи, че Македония исторически постоянно е била предмет на делба. " Македония е страна, от която всеки неин комшия желае да откъсне част от територията ѝ. Целите Балкани, в действителност, са огромно огнище на рецесии: и Босна и Херцеговина, и Черна гора, в която царува разкол, и Сърбия, която беше обезобразена. Това е просто част от огромния сюжет. Международната общественост, Запада, могат да шантажират нашите политици, могат да сменят нашето име на хартия. Но същността на това име в никакъв случай няма да се промени. Това е същото, което се случва с Косово. На него му дадоха по този начин наречена страна, само че Сърбия и сръбският народ в никакъв случай няма да могат да се смирят с това, че това не е сръбска територия, а на някаква друга страна ", съобщи той.
При това, акцентира Неделковски, би трябвало да се има поради, че на територията на Македония се сблъскват ползите не на две, а на три международни страни. " Не единствено Съединени американски щати и Русия, само че и Турция. Турция също има свои ползи тук, те желаят да възстановят своята империя, в това число Черна гора, Сърбия и Босна и Херцеговина. Това е следващ детонатор, който може да гръмне на Балканите ", заключи македонският публицист.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР