Като част от съвместния проект Dolphin, френският производител на камиони

...
Като част от съвместния проект Dolphin, френският производител на камиони
Коментари Харесай

Френският производител на камиони Renault Trucks - проектът Dolphin работи за бъдещето

Като част от взаимния план Dolphin, френският производител на камиони Renault Trucks създава изцяло електрическо лабораторно транспортно средство, което има за цел да проправи пътя за бъдещото потомство електрически камиони за превоз на дълги дистанции. Началото на производството е планувано за пролетта на 2024 година

Проектът Dolphin (Разработка на истинска лаборатория за камиони за физическа интеграция) се управлява от Renault Trucks дружно с индустриални и университетски проучвателен сътрудници в района Оверн-Рона-Алпи. Целта е да се предложат безвъглеродни и все по-ефективни транспортни средства в превоза.

Екипът за проучване и развиване включва фирмите Lamberet, производител на хладилни ремаркета, SafetyTech- a Gauzy Compagny, експерт в решенията за комфорт при шофиране и сигурност за рейсове, кемпери и камиони, Laboratoire de Mécanique des Fluides et d`Acoustique, Laboratoire Ampère и Laboratoire de Mecanique des Contacts et des Structures, която се управлява, апропо, от INSA (Национален институт за приложни науки) и Laboratoire de Psychology Sociale et Cognitive, който се ръководи от университета в Клермон Оверн.

Фокусът на плана е, наред с други неща, енергийна и екологична оптимизация както във връзка с аеродинамиката на електрическото транспортно средство, по този начин и на енергийната успеваемост на целия авто парк. Освен това консолидираното на специфични системи би трябвало да служи за по-добро разкриване на рискови обстановки и по този метод да подсигурява сигурността на участниците в придвижването.

Иновативно проектираното арматурно табло ще обезпечи усъвършенствана ергономичност и комфорт при шофиране, а новите интериорни детайли ще се концентрират върху благополучието на лидера. Освен това се тестват нови мобилни приложения, които разрешават усъвършенствана работа на строителната техника.

Проектът Dolphin е победител в състезанието за планове Coram 2022 (Comite d`Orientation pour la Recherche Automobile et Mobilite), който поддържа иновационни планове, които форсират прехода към автомобила на бъдещето. Финансирането е обезпечено от френската страна („ Франция 2030 " ) и от Европейския съюз като част от проекта за реорганизация „ France Relance ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР