Категорично заставаме срещу подготвяната т.нар. Национална стратегия за детето, пише

...
Категорично заставаме срещу подготвяната т.нар. Национална стратегия за детето, пише
Коментари Харесай

ВМРО: Категорично заставаме срещу подготвяната т.нар. Национална стратегия за детето

Категорично заставаме против подготвяната така наречен Национална тактика за детето, написа в позиция на ВМРО-БНД.
Вътрешна македонска революционна организация деликатно следи дебата към така наречен Национална тактика за детето през цялото време, като нееднократно е изразявала обществено своите рецензии.

Учудващо е продължаващото твърдоглавие от страна на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) да се вслуша в аргументираните възражения на редица цивилен организации, на фамилии и родители, доста от които не са поканени на извършените до момента обществени разисквания, написа в позицията.

Учудващо е за какво ДАЗД, претендираща за бистрота на своите дейности, настойчиво отхвърля да оповести обществено листата с НПО-та, с които е обсъждала тази въпросна Стратегия. Дали тъй като може да се окаже, че те са същите, които изборно бяха канени на "обсъждането " на Истанбулската спогодба?

Поради всичко това ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, обществено показваме своята позиция по отношение на дейностите на ДАЗД и продължаващите опити за подмолно прокарване на така наречен Национална тактика за детето, се споделя в позицията.
"Т.нар. Стратегия се пробва да постанова схващането, че точно страната знае кой е "най-добрият интерес на детето ". Няма по какъв начин държавни служители да знаят по-добре от родителите кой е най-хубавият интерес на детето, декларират от Вътрешна македонска революционна организация.
Т.нар. Национална тактика за детето цели приемането на "истанбулската " догадка, че цялата българска нация се състои от насилници и нарушители, които би трябвало да бъдат следени и следени във всяка тяхна стъпка, написа още в позицията.
Категоричното мнение на Вътрешна македонска революционна организация е, че децата се раждат в фамилии от мъж и жена, които са свободни жители, а не благосъстоятелност на страната.

Основна задача на държавната власт е да пази реда и мира в обществото от нарушители, а не да вменява виновност на родителите, с цел да се намесва в връзките им с техните деца, показват от партията.
Смущаващи са неналичието на форми на надзор над държавните чиновници, сходно на тези, планувани за фамилиите, с цел да се следи за качеството на работата им и съзнателното осъществяване на отговорностите им, допълват от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР