Категорично в МВР има чистка – търси реализация на това,

...
Категорично в МВР има чистка – търси реализация на това,
Коментари Харесай

Демерджиев за рокадите в МВР: Когато по политически причини се сменят хора, възниква въпросът защо

" Категорично в Министерство на вътрешните работи има чистка – търси реализация на това, което чухме в изминал в медийното пространство запис: „ Нашето Министерство на вътрешните работи да провежда изборите “. Това съобщи някогашният длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев пред БТВ.

Вчера шефове на регионални дирекции бяха викани в Министерството на вътрешните работи на среща с министър Калин Стоянов, като им беше предлагано да освободят постовете си и да ги преназначат на други позиции.

„ Знам, че с част от шефовете е разговаряно и ненужно им е казано, че няма никакви искания във връзка с професионалните им качества, само че аргументите за промяната им били политически. Когато по политически аргументи се сменят хора, които си правят работата, поражда въпросът „ за какво? “, сподели Демерджиев.

По думите му ясният отговор, който може да се даде, са идните локални избори – „ до локалните избори евентуално ще бъдат свалени съвсем всички регионални шефове “.

Демерджиев добави, че привиканите шефове са назначени по време на първите два служебни кабинета на президента Радев.

" Според мен тези рокади не се вършат от Калин Стоянов, за мен е мистерия по какъв начин човек от професионалните среди на Министерство на вътрешните работи да освобождава хора, които се оправят извънредно добре ", добави някогашният длъжностен вътрешен министър.

По думите му хора, свързани с ГЕРБ, кадруват в Министерство на вътрешните работи. – „ за какво ГЕРБ кадрува в Министерство на вътрешните работи би трябвало да отговорят други хора “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР