Категорично се насочваме към нови избори. Не виждам дали тази

...
Категорично се насочваме към нови избори. Не виждам дали тази
Коментари Харесай

Политолог посочи големите губещи от политическата криза

" Категорично се насочваме към нови избори. Не виждам дали тази коалиция ще преодолее към този момент насъбраното отрицателно усещане у жителите, в обществото. В момента не виждаме нищо по главната поръчка на тази коалиция – битката с корупцията. Виждаме напълно друго – разногласия към постове, диспути към назначения, които се случиха със стотици за 6 месеца, в разнообразни браншове на обществената администрация, локалната власт, виждаме повече от предходното даже. Аз съм сигурен, че гласоподавателите са извънредно комплицирани. "

Това мнение изрази пред БНР Александър Димитров, политолог и учител в УНСС.

Големите губещи на идващите избори са Демократична България и Българска социалистическа партия, техните проценти ще са много по-надолу, " Възраждане " ще завоюва много повече, предвижда Александър Димитров. При Има Такъв Народ има упования да върнат част от резултата си, уточни той. По думите му най-вероятно ГЕРБ и Политическа партия " ще си сменят местата " - ГЕРБ ще се върне преди всичко, само че с доста по-нисък от стремежи резултат.

За да има държавно управление на малцинството, би трябвало да има парламентарна просвета, каквато нямаме. Освен това би трябвало да има повече партии в Народното събрание – други играчи, които не са номинално оповестени като ръководещи и съпротива и които епизодично да поддържат оферти на едно държавно управление, добави политологът.

Според Димитров " има вид, в който Има Такъв Народ се разцепва ", това е " изпитаният, който към този момент сме следили ", тъй като " Възраждане " на този стадий е едносъставен блок, Движение за права и свободи постоянно е бил подобен, а от ГЕРБ не може да се чака да се отделят толкоз депутати.

В тази обстановка президентът е много по-резервиран, в сравнение с бихме очаквали, разяснява Александър Димитров в предаването " Преди всички ".

Къс програмен кабинет е доста неразбираема структура, счита политологът, който пита в случай че се одобри актуализация на бюджета и предстоят нови избори, какво постанова подобен програмен кабинет.

Премиерът Петков не е квалифициран по проблема " Северна Македония ", безапелационен е Димитров. Той очерта три позиции - съдружна, президентска и на външното министерство.

" Не може държавното управление да води диалог на три равнища, в три разнообразни подтекста. (…) Не виждаме хоризонти, виждам, че се втвърдяват позиции. "

" Г-жа Нинова в персонално качество надали ще е добър пратеник, само че познавайки характера на Трифонов, се колебая, че който и да е, би го убедил да се върне ", съобщи Александър Димитров за възможни договаряния за скрепяване на обединението или преформатиране на ръководството.

Димитров обрисува Корнелия Нинова и Слави Трифонов като не най-диалогичните хора, " хора с твърди характери, държат да се постановат на другите, сложни на маса за договаряния ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР