Категорично двойното часово време (бел.ред. времето по Гринуич) има негативен

...
Категорично двойното часово време (бел.ред. времето по Гринуич) има негативен
Коментари Харесай

Ани Алашка, БСК: Двойното часово време има негативен икономически ефект

Категорично двойното часово време (бел.ред. времето по Гринуич) има отрицателен стопански резултат и продължаването на тази процедура е въпрос на историческа инерция и на съществено подценяване на проблемите, които основава. Това сподели Ани Алашка – дълготраен шеф на Пресцентъра на БСК, който има промяната на часовото време, в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “

По думите й към днешна дата енергийният резултат от промяната на часовото време е много подозрителен. Икономическите резултати от това също са под въпрос, има отрицателни резултати, свързани и със здравето на хората. Тя цитира проучвания, съгласно които се следи увеличено ползване на електрическа енергия в летния сезон, когато важи лятното часово време, както и засилени трудови злополуки в дните директно след промяна на времето. " Пестенето на сила съответно в България се равнява на към 60 стотинки годишно на човек от популацията, което е една пренебрежимо ниска цена на това да живеем по-здравословно, не под стрес “, даде образец тя.  

Алашка акцентира, че преобладаващата част от европейците са на мнение, че тази процедура би трябвало да бъде прекъсната. Проучване на Европейска комисия от 2018 година, обхващащо към 5 милиона поданици на Европейски Съюз, демонстрира, че 84% от тях са изрично срещу промяната на часовото време. " В разследване на това през септември 2018 година Европейска комисия разгласява публично предложение за нова инструкция на Екологичен потенциал, с която да се анулира съществуващата инструкция за часовото време. Предвиждаше се до края на 2019 година казусът със промяната на времето да бъде позволен. През март 2019 година Екологичен потенциал одобри на първо четене предложенията на Европейска комисия и съгласно тях до октомври 2020 година трябваше страните членки да осведомят към кое време ще фиксират часовниците си. Последното въртене на стрелките трябваше да бъде през март 2021 или октомври 2021 година Само че с цел да стане факт това законодателно решение, е належащо Екологичен потенциал да се произнесе на второ четене, а преди този момент би трябвало да има позиция на Съвета на Европейски Съюз. Тази позиция продължаваме да чакаме към този момент три години. На европейско равнище нещата сякаш са зациклили “, изясни тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР