Категорично да, България трябваше да предостави военна помощ за Украйна,

...
Категорично да, България трябваше да предостави военна помощ за Украйна,
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Категорично България трябваше да предостави военна помощ за Украйна

" Категорично да, България трябваше да даде военна помощ за Украйна, бързо и без съмнение. У нас се смесиха две неща - политическото решение и военнотехническото решение какво можем да дадем. Ще даваме това, което имаме. Това съобщи Петър Стоянов, президент на България от 97-ма до 2002-ра в ефира на Нова тв. Той е един от строителите на актуалната ни история и политически избор с НАТО и Европейския съюз.

" Русификацията даже на топонимите е станала такава неразделна част от нашето съществуване, че даже не си даваме сметка. Ако се вглеждаме прекомерно доста в историята, ще загубим посока. По отношение на нито една страна историята не върви единствено в една посока. Интересите ни от време на време са доста разнообразни от съветските. Понякога са и противоречили от техните ", съобщи той.

По думите му с Елцин очакванията са били, че Русия ще тръгне по либерален път, дружно с Европейски Съюз. " Срещата ни беше другарска, дружеска. Взехме решения, които бяха в полза на България - правихме действия да стане член на НАТО и Европейски Съюз. Членството ни в НАТО е извънредно значимо за нас, вижте Украйна и Молдова ", уточни Стоянов.

Според него заканите за нуклеарно оръжие кара света да гледа по-специално на тази война. " Не изключвам опцията това да е една от пропагандните цели на Русия. При анексирането на Крим имаше и поддръжници на Русия, които твърдяха, че там има преобладаващо съветско население. Трябва да се замислим тогава за Кърджали ", счита президентът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР