Катедралата - така ще се нарича новият дом на футболните

...
Катедралата - така ще се нарича новият дом на футболните
Коментари Харесай

"Катедралата" ще бъде новият дом на "Милан" и "Интер"

" Катедралата " - по този начин ще се назовава новият дом на футболните грандове от Италия " Милан " и " Интер ". Двата клуба показаха плана за нов общ стадион, който би трябвало да бъде издигнат наоколо до съществуващия комплекс " Сан Сиро ".

Съоръжението ще има потенциал от 65 000 места, което е с 15 000 по-малко от настоящия стадион на тимовете. В проекта е заложено 40% от площта да е " зелена ", а колите да се паркират отвън комплекса.

Защо " Катедралата "? Проектът е поверен на британска компания, работила по стадионите на " Арсенал " и " Тотнъм " в Англия, както и при обновяването на " Уембли ". Тя черпи ентусиазъм от две от най-емблематичните здания в Милано - катедрала " Дуомо ди Милано " и намиращата се на метри от нея изложба " Виторио Емануеле ".

Настоящото емблематично оборудване - " Сан Сиро " или " Джузепе Меаца ", ще бъде разрушено, само че след 2026 година Стадионът, отворен през 1926 година, ще " отпразнува " своя древен празник като хазаин на церемонията по откриването на зимните олимпийски игри.

След това част от него ще бъде съборена, а другата ще остане за прилагане от двата отбора.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР