Катедра „Астрономия“ към Физическия факултет на СУ представи безплатна книга,

...
Катедра „Астрономия“ към Физическия факултет на СУ представи безплатна книга,
Коментари Харесай

СУ представя безплатна книга на астрономическите събития през 2019

Катедра „ Астрономия “ към Физическия факултет на СУ показа безвъзмездна книга, налична онлайн, която разрешава на всеки фен да се наслаждения на астрономическите събития през 2019 година „ Гид на фена астроном “ за 2019 година, отпечатан от Университетско издателство „ Св. Климент Охридски “, съдържа информация за идните през годината по-забележителни астрономически феномени, като е отделено повече внимание на изискванията за тяхното наблюдаване от България.



Автор на изданието е Пенчо Маркишки, прочут с достиженията си в оптиката, астрономията и астрофотографията. Той е създател на голям брой публикации в редица национални и непознати научнопопулярни издания. Пенчо Маркишки работи като оптик в Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория при Българска академия на науките и в катедра „ Астрономия “ на СУ „ Св. Климент Охридски “.

Книгата съдържа и няколко авторски публикации, отдадени на разнообразни тематики от астрономията и астрофотографията. Целта е информацията да бъде потребна за необятен кръг читатели, проявяващи интерес към астрономията, и за феновете астрономи при планирането на техните наблюдения.

Сред обсъжданите в „ Гид на фена астроном “ за 2019 година тематики са:

– Какво не знаем за всекидневните и годишни астрономически феномени?

– Какви по-интересни феномени ще ни предложи звездното небе през 2019 година?

– Какво са метеорните потоци кои ще са най-интересните такива през тази година?

– Какво можете да постигнете с красивото занимание на астроном-любител?

– Идеи и особености при правене на снимки на цялостни лунни затъмнения

В книгата ще намерите информация и за част от настоящите научни планове, по които работят учените от катедра „ Астрономия “ към ФзФ на СУ в партньорство с сътрудници от България и света.

Книгата можете да изтеглите гратис ТУК
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР