Катар успешно защити короната си на Купата на Азия, след

...
Катар успешно защити короната си на Купата на Азия, след
Коментари Харесай

Катар защити Купата на Азия на AFC с историческа победа срещу Йордания

Катар сполучливо отбрани короната си на Купата на Азия, откакто победи Йордания с 3-1 в събота на стадион Лусаил, където Акрам Афиф осъществя три дузпи, до момента в който домакините завоюваха втората си континентална купа.

Йордания играеше в първия си край за Купата на Азия и търсеше първия си огромен трофей, само че Катар надви пред 86 492 почитатели, в това число владетеля на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани и президента на ФИФА Джани Инфантино.

След като Афиф откри резултата в 22-ата минута с дузпа, офанзивата на Джордан натисна, само че не съумя да пробие до втората част, когато в 67-ата минута Язан Ал-Наймат означи изравнителния гол.

Облекчението на Джордан беше краткотрайно; единствено няколко минути по-късно Афиф вкара втората си дузпа и в последна сметка подпечата нещата за Катар, когато приключи своя хеттрик с трети гол от дузпа.

Афиф, който беше хвърлен във въздуха от съотборниците си след последния съдийски сигнал, също взе премията за състезател на мача и най-полезен състезател на турни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР