Каталунските сепаратисти продължават да губят подкрепа, но с по-малко, отколкото

...
Каталунските сепаратисти продължават да губят подкрепа, но с по-малко, отколкото
Коментари Харесай

Рахой, отказа да се срещне с каталунските сепаратисти

Каталунските сепаратисти не престават да губят поддръжка, само че с по-малко, в сравнение с би ни се желало, съобщи през днешния ден испанският министър председател Мариано Рахой, представен от Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Коментирайки създадените през вчерашния ден в Каталуния предварителни избори, Рахой изрази очакване в испанската самостоятелна област да стартира нова епоха, учредена на разговор. Регионалните избори демонстрираха разнообразието на гледните точки в Каталуния, означи той и прикани новото държавно управление на самостоятелната област да съблюдава испанското законодателство, съобщи Асошиейтед прес.

Няма да приема каквито и да било ходове, нарушаващи конституцията на Испания, даде да се разбере Рахой, представен от Ройтерс.

Той отхвърли предлагането на отстранения каталунски министър председател Карлес Пучдемон да се срещнат, съобщи Франс прес.

Рахой уточни, представен от Ройтерс, че вместо това Пучдемон би трябвало да се срещне с управлението на центристката партия " Сиудаданос " ( " Гражданите " ), която е срещу независимостта на Каталуния и завоюва най-вече гласове на вчерашните избори.

Политическите обединения, които са за обособяване на самостоятелната област от Испания, обаче дружно имат болшинство в районния парламент.

Рахой отхвърли и опцията да свика предварителни парламентарни избори в Испания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР