Каталуния ще приложи закона за референдума, който призовава за обявяване

...
Каталуния ще приложи закона за референдума, който призовава за обявяване
Коментари Харесай

Карлес Пучдемон: Ще приложим закона и ще обявим независимост

Каталуния ще приложи закона за референдума, който приканва за оповестяване на самостоятелност, в случай че допитване покаже, че болшинството от популацията поддържа това, съобщи водачът на испанската самостоятелна област Карлес Пучдемон, представен от Ройтерс.

„ Обявяването на самостоятелност, което ние не назоваваме „ едностранно “, се планува в закона за референдума като използване на резултатите. Ще използван това, което споделя законът “, съобщи Пучдемон.

Според каталунския закон районният парламент би трябвало да прогласи самостоятелност на региона до 48 часа, откакто каталунската изборна комисия разгласи позитивен избор.

Правителството на Каталуния разгласи, че над 90% от хората, дали своят вот на референдума на 1 октомври, са подкрепили концепцията за самостоятелност от Испания. Испанските управляващи обаче считат референдума за противозаконен, а изборната интензивност беше 43%.

Същевременно испанският министър председател Мариано Рахой съобщи пред немския вестник „ Велт “, че Испания няма да бъде разпокъсана , съобщи Ройтерс.

На въпрос има ли заплаха Испания да бъде разпокъсана, Рахой отвърна: „ Абсолютно не. Испания няма да бъде разпокъсана и националното единение ще бъде непокътнато. Ще създадем всичко допустимо, което ни разрешават законите, с цел да подсигуряваме това “. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР