Каталуния може да обяви независимост в понеделник, съобщи източник от

...
Каталуния може да обяви независимост в понеделник, съобщи източник от
Коментари Харесай

Каталуния може да обяви независимост в понеделник

Каталуния може да разгласи самостоятелност в понеделник , заяви източник от районното държавно управление, представен от Агенция Франс Прес.
 
" Сепаратистките водачи на района приканиха парламентарната сесия в понеделник да проучва резултатите от гласуването " и според от това по какъв начин протича сесията, може да бъде оповестена независимостта ", споделя източникът, който отхвърля да бъде назван.

Междувременно министър председателят на Испания Мариано Рахой съобщи, че не може да води разговор с хора, които шантажират страната. Така той отговори на предлагането водачът на " Подемос " Пабло Иглесиас да стане медиатор сред Мадрид и водача на самостоятелната област Каталуния Карлес Пучдемон, написа в. " Паис ".
 
 Guliver/Getty Images

Рахой благодари на Иглесиас за самодейността, само че означи, че не може да приказва с тези, които направиха такова огромно изнудване на страната.
 


Каталунският водач Пучдемон съобщи на 2 октомври, че районните управляващи са подготвени за разговор с Мадрид и за разглеждане на опцията за покана на интернационалните медиатори.
 

 
 Guliver/Getty Images
Миналата неделя в Каталуния се организира гласоподаване по въпроса за излизане на самостоятелната област от Испания. В него участваха 2,26 млн. души от 5,31 млн. имащи право на глас каталунци. Резултатът от гласуването бе над 90% изразили предпочитание за обособяване от Испания. Мадрид разгласи, че референдумът е недействителен и нелегитимен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР