Кастрирането на кучето е отговорният начин, по който да се

...
Кастрирането на кучето е отговорният начин, по който да се
Коментари Харесай

Кога да кастрирате кучето

Кастрирането на кучето е виновният метод, по който да се погрижите за домашното си животно. Важно е да обмислите добре дали сте сигурни, че не желаете дребни кученца в бъдеще, тъй като кастрирането е необратим развой. Какви са преимуществата да кастрирате домашните си любимци, несъмнено се чудите? На първо място, ще ги предпазите от някои болести, да вземем за пример – онкологични.

Заради хормоните те ще бъдат по-спокойно и няма да маркират територията си, по този метод ще елиминирате и експанзията и ръмженето. Ако стигнете до решението, че желаете кучето ви да претърпи въпросната намеса, то тогава е значимо да знаете по кое време да кастрирате кучето.

Женските кучета се кастрират рано – тъй като рано доближават до полова зрялост. Обикновено това се случва на към 5-6 месеца. Това значи, че можете да кастрирате животното към този интервал.

Мъжките кученца се кастрират когато и да е след навършването на 2 месеца. Ветеринарните лекари поучават и при тях това да става на към шестия месец – или преди пубертета. През последните години нормално стопаните на кучета пробват да го изпреварят – това значи, че процедурата би трябвало да се случи на към четвъртия месец.

Не бива да се притеснявате от процедурата, в случай че тя следва за вашето куче. Тя съставлява напълно лека интервенция. Животното ви ще бъде под цялостна анестезия и няма да усеща дискомфорт.

Жизнените му индикатори ще бъдат следени тъкмо като при хората. Важно е да знаете, че е добре да вземете решението по-рано, тъй като колкото по-малко е кученцето, толкоз по-лека и нетравмираща ще бъде процедурата за него.

 След кастрацията кучето не трябва да тича

След като интервенцията завърши и животното се върне вкъщи: не се тревожете, в случай че то наподобява изморено или няма въодушевление да си играе. Това е краткотраен резултат от упойката, който ще премине в границите на 1-2 дни.

Важно е в седмицата след интервенцията да внимавате палето ви да не тича прекомерно доста и игрите му да не са прекомерно дейни, с цел да предпазите раната на кучето. А нея би трябвало да следите – разглеждайте всекидневно за отичане, зачервяване или скъсани шевове.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР