Каспър Рууд заяви, че въпреки снощното поражение от Карлос Алкарас

...
Каспър Рууд заяви, че въпреки снощното поражение от Карлос Алкарас
Коментари Харесай

Рууд: Надявам се да не играя срещу испанец на следващия си „мейджър“ финал


Каспър Рууд съобщи, че макар снощното проваляне от Карлос Алкарас на финала на US Open ще си тръгне от Ню Йорк с високо вдигната глава. Роденият в Осло тенисист написа нова златна страница в историята на норвежкия тенис, като доближи до втория си край на Големия шлем и се изкачи до №2 в международната класация. На конференцията след мача скандинавецът показа кой съгласно него е бил повратният миг в дуела, като също така метода към обстановката и с известна доза комизъм.

„ Беше доста вълнуващо да съм част от сходен мач. Много от разиграванията бяха невероятни. Разочарован съм, че не победих, само че действителността е такава, каквато е. Карлос увеличи равнището си тъкмо когато имаше потребност от това, най-много в третия сет. Имах няколко сетпойнта, само че ги пропуснах, до момента в който в това време той игра доста добре. Многократно сме виждали по какъв начин той пласира изумителни удари, когато е притиснат до стената. Мога само да го поздравя. Въпреки загубата през днешния ден бих могъл да кажа, че съм удовлетворен от представянето си в шампионата, защото дадох всичко от себе си и реализирах огромен триумф за норвежкия тенис. Това евентуално беше най-хубавата игра, която съм показвал на тази настилка. Надявам се, че в бъдеще ще имам нов късмет да печеля купа от Големия шлем “ – сподели норвежецът.

На въпроса кой съгласно него е бил основният миг за изхода от мача, Рууд отговори „ Имах два сетбола в третия сет, само че Карлос игра доста нападателно в тези моменти. Може би бях прекомерно внимателен и трябваше да подходя по друг метод. Сетът бе доста равносилен, само че за жалост направих много неточности. Вероятно това беше повратният миг. В четвъртия сет Алкарас игра доста пламенно и сервисът му беше отличен. Не съумях да намеря отговор за играта му и да върна пробива “.

Скандинавецът още веднъж се прояви като благородник и се изрече доста ласкаво за своя конкурент. „ Това, което Карлос е постигнал, е доста впечатляващо. Понякога можете изцяло да забравите, че към момента е младеж. Той е четири години по-млад от мен, само че все пак е ясно, че се движи в вярната посока. Всички знаят, че се бори до последно, даже когато е изправен през мачбол. Мисля, че сега той е най-хубавият състезател в света. Напълно заслужава да е първи в ранглистата. За момента съм удовлетворен от второто място, само че ще продължа да преследвам лидерската позиция “.

„ Знаех, че преди този мач Карлос бе прекарал доста повече време от мен на корта и затоав пробвах да удължа мача допустимо най-вече, само че той е доста млад и се възвръща бързо. Невероятно е по какъв начин съумява да показва сходна сила след три следващи петсетови мача. Физическата кондиция е извънредно значима в актуалния тенис и Алкарас е живото доказателство за това “ – добави роденият в Осло тенисист.

Рууд бе запитан по какъв начин би сравнил снощния край с този на Ролан Гарос, където загуби от Рафаел Надал. Въпреки сложният за него миг, норвежецът откри сили да показва възприятие за комизъм.

„ Както в Париж, по този начин и в този момент не бях считан за любимец преди финала. Днес се забавлявах повече на корта и имах вяра в себе си доста повече, в сравнение с Ролан Гарос. В Ню Йорк атмосферата е по-добра, защото тук се отнасят отлично с играчите. Въпреки загубата се усещам като първенец след тези две седмици. Мисля, че тези два финала ще се окажат потребен опит за мен и ще ми оказват помощ да напредвам като състезател. Надявам се, че в случай че още веднъж стигна до край на Големия шлем, няма да ми се наложи да играя против испанец, защото те в действителност знаят какво вършат “ – приключи с усмивка 23-годишният скандинавец.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР