Каспър Рууд имаше ужасяващо начало на клей сезона, предвид сериозните

...
Каспър Рууд имаше ужасяващо начало на клей сезона, предвид сериозните
Коментари Харесай

Рууд: Надал е бил идол за мен цял живот; на тренировки го оставям да спечели

Каспър Рууд имаше ужасяващо начало на клей сезона, поради сериозните упования към него, само че през последните две седмици не стопира да впечатлява с представянето си, като за първи път в своята кариера откри място в топ 16 на Ролан Гарос, преди след това с успехите си да доближи дебютен край в шампионат от Големия Шлем. Норвежецът по-късно през днешния ден ще излезе на корт,,Филип Шатрие " в опит да завоюва купата, но там ще срещне не кого да е, а самия 13-кратен първенец от Откритото състезание на Франция в лицето на 36-годишния Рафаел Надал, който международният номер 8 минути след класирането си за финала разказа с думите -,,перфектен " и,,човекът, който е моят кумир през целия ми живот ".

В коментар за идния конфликт за трофея в Париж, Рууд показа, че е научил доста точно в академията на Матадора, от която става част през 2018-а година, както и че ще би трябвало да се оправи психически с страстите си и напрежението преди и по време на мача, като още веднъж дефинира испанеца за модел на подражателство и в тази област. Ето и какво тъкмо сподели кандидатът в изказването си:

,,Мисля, че би трябвало да поработя върху контрола на страстите си. Когато бях дребен плачех като бебе, в действителност доста освен това, което единствено по себе си е много отрицателно, само че с течение на времето пораснах и узрях през годините. Гледам Рафа, противникът ми във финала, и той в никакъв случай не се оплаква. Мисля, че той е съвършеният образец какъв би трябвало да бъдеш на корта, тъй като в никакъв случай не се предава и не недоволства, като това е една от основните аргументи за какво е моят кумир през целия ми живот. " - показа Каспър за настроенията си по време на мач и в каква посока желае да надгради в това отношение.

Попитан за връзката си с 21-кратния първенец от Шлема, норвежецът призна отгласа, казвайки:,,Да, удивително е по какъв начин звучи, когато го кажеш по този начин. Той е последният състезател от,,Голямата тройка ", с който не съм играл досега. Все отново си мисля, че чакането да играя с Рафа си заслужаваше, тъй като да се изправя против него във край на Голям Шлем ще бъде специфичен миг за мен, уповавам се и за него. Той е играл толкоз доста финали, тъй че да срещне възпитаник от академията си този път, предвещава да бъде в действителност занимателно. Изиграли сме голям брой подготвителни сетове между тях и съвсем постоянно ме е побеждавал, само че това се дължи на желанието ми да не бъда прекомерно недодялан с него, до момента в който сме на територията на неговата академия и го оставям да завоюва. Сега нещата ще са по-различни - приключи Рууд с усмивка в коментара си за идния край.

Източник: Eurosport

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР