Късно снощи местните власти съобщиха, че две руски ракети са

...
Късно снощи местните власти съобщиха, че две руски ракети са
Коментари Харесай

Расте броят на загиналите и ранените след руската ракетна атака в Краматорск

Късно нощес локалните управляващи оповестиха, че две съветски ракети са поразили Краматорск, като са лишили живота на минимум четирима души и са ранили най-малко 42-ма.

По последни данни починалите са най-малко 8, като минимум три от жертвите са деца, заяви украинската работа за незабавна помощ в Телеграм. " Спасителите претърсват отломките на постройката и търсят лица, които евентуално се намират под руините ", се споделя още в изказването.

Краматорск е огромен град западно от фронтовата линия в Донецка област и евентуално би бил основна цел на вероятно съветско нахлуване на запад за завладяване на цялата област. Той постоянно е ставал обект на съветски офанзиви, в това число на удар по жп гарата през април 2022 година, при който починаха 63 души.

Русия отхвърля да нанася удари по цивилен обекти при по този начин наречената си специфична военна интервенция след нахлуването в Украйна през февруари предходната година.

Руската инвазия в Украйна е взела единствено през 2022 година минимум 82 000 жертви, заяви Институтът за стопанска система и мир (ИИМ) в своя Глобален показател на мира, оповестен в Лондон. Това слага този боен спор на второ място в печалната ранглиста на института. През предходната година най-вече жертви е взел спорът в Тигре в Етиопия, където по публични данни са били убити повече от 100 000 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР