Къщата за гости на фолкпевеца Милко Калайджиев отива за втори

...
Къщата за гости на фолкпевеца Милко Калайджиев отива за втори
Коментари Харесай

Никой не иска да купи къщата на Милко Калайджиев, НАП свали цената

Къщата за посетители на фолкпевеца Милко Калайджиев отива за повторно на търг.

Националната организация за приходите завърши без триумф първото наддаване, на което купувачи по този начин и не се явиха.

Предстои втори опит, при който първичната цена на парцела ще бъде редуцирана със 150 000 лв.. На първата процедура къщата бе препоръчана за 600 000 лв.. Тази първична цена обаче очевидно се е видяла прекомерно висока за евентуалните купувачи, които се въздържаха да дадат предложения. На новото наддаване стартовата цена ще бъде понижена на 450 000 лв., представляваща 75% от тази на първия търг, както плануват наредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Процедурата по образуване на продажбата е в ход. Конкретната дата на търга зависи от връчването на съответните документи на длъжника, обясниха от Национална агенция за приходите пред „ Телеграф “.

 undefined

„ Вече не ми се приказва. Три години ме питат едно и също. Все ми е тая. Като я продадат, иска ми се обадят и незабавно ще ви кажа “, отговори Милко Калайджиев на въпрос на вестника дали се интересува по какъв начин върви продажбата. Той посочи, че къщата към момента се води негова благосъстоятелност. А инспекция на „ Телеграф “ сподели, че вилата работи на цялостна пара и приема посетители. Нощувката е 120 лв. в стая за трима. Наскоро открихме и външния басейн, изясняват от Калайджиевата къща в Мезек, село в подножието на Източните Родопи. А на уеб страницата й дават обещание, че на прага й ще ни посрещне самият Милко с усмивка.

До продажбата от Национална агенция за приходите се стигна след инспекцията на фонд „ Земеделие “ на всички къщи за посетители, направени с европари по Програмата за развиване на селските региони 2007-2013 година След инспекцията бе оповестено, че Калайджиев би трябвало да върне към 304 000 лв. поради несъблюдение на бизнесплана. Още по време на инспекциите Мустак №1 на републиката разгласи, че е безупречен, къщата работи по предопределение и няма защо да се опасява.

Къщата на фолкпевеца, прочут и като откривателя на звезди като Преслава и Галена, е с повърхност 340,93 кв. м. Състои се от два надземни етажа и полусутерен, разполага с 5 удобно и съвременно обзаведени стаи, в които има климатик и централно отопление, WI-FI, цифрова телевизия и LED тв приемник. Всяка стая разполага със личен хигиеничен възел с душ кабина. Сградата е в чудесно положение, пишеше в обявата на Национална агенция за приходите при първия опит за продажба.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР