Къщата на Адолф Хитлер в австрийския град Браунау беше обект

...
Къщата на Адолф Хитлер в австрийския град Браунау беше обект
Коментари Харесай

Ето в какво превръщат родния дом на Хитлер

Къщата на Адолф Хитлер в австрийския град Браунау беше обект на дългогодишни разногласия. Стигна се даже до правосъдни каузи, единствено и единствено парцелът да не се трансформира в поклонническо място на неонацисти. През 2016 година собствеността беше дадена на австрийското държавно управление. Това обаче даде ход на нови правосъдни разногласия от страна на фамилията на Герлинде Помер, което притежаваше постройката над 100 години. Властите отсъдиха сегашните притежатели да получат парична отплата в размер на 810 000 EUR. Сумата е по-малко, в сравнение с желаеха наследниците, само че повече от в началото препоръчаната им отплата. Така парцелът към този момент е на страната.

Ъгловата къща ще бъде превръната в полицейско ръководство, заяви министърът на вътрешните работи на Австрия Волфганг Пешорн. Ще бъде разгласен конкурс, в които архитекти ще се състезават кой да реновира постройката. „ Бъдещето на къщата като полицейски сектор би трябвало да е явен сигнал, че тя в никакъв случай няма да се трансформира в място, където да се отдава респект на нацизма. ", сподели министър Пешорн.

В състезанието ще имат право да вземат участие архитекти от всички страни на Европейския Съюз. Проектът за реновиране би трябвало да е подготвен най-късно доникъде на 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР