Къща за гости "Арт" в Свети Влас няма никакво основание

...
Къща за гости "Арт" в Свети Влас няма никакво основание
Коментари Харесай

Затварят незабавно къща за гости в Свети Влас

Къща за посетители "Арт " в Свети Влас няма никакво съображение да предлага туристическа услуга. Тя работи напълно в нарушаване на българското законодателство, тъй като удостоверението й за категоризация е изтекло през 2015 година. Ще настояваме пред Комисията за отбрана на потребителите, в чиято подготвеност е това, обектът да бъде запечатан незабавно. Това е споделил министърът на туризма Николина Ангелкова след инспекция на къщата за посетители, представена от ведомството. Инспекцията е направена след подаден сигнал от родител, че 25 деца са били настанени при извънредно неприятни условия.
Веднага след приемане на сигнала специалисти на Министерството на туризма, КЗП, РЗИ и локалната администрация са създали взаимна инспекция на място.
Специалистите са открили, че обектът е имал уверение за къща за посетители, 2 звезди, издадено от кмета на община Несебър от 21 юни 2007 година, което е изтекло през 2015 година
Оттогава до момента тя действа без документи и позволения, е допълнила министър Ангелкова.
При инспекцията специалистите са видели, че в хотела са настанени деца, за които притежателите обяснили, че са на познати, а не туристи, допълват от Министерски съвет.
"Стартираме процедура за издаване на акт за административно нарушаване и санкция, която за юридическо лице е до 10 хиляди лева а за физическо лице - до 5 хиляди лева ", е уведомила министър Ангелкова.
Тя е добавила, че поради обстоятелството, че обектът е функционирал без разрешителни, е сигнализирана Национална агенция за приходите, с цел да се направи данъчна инспекция и да се открият какви са постъпленията от тази противозаконна и нерегистрирана активност, написа още в известието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР