Кашлицата е състояние, характерно не само за хората. Магарето кашля

...
Кашлицата е състояние, характерно не само за хората. Магарето кашля
Коментари Харесай

Защо котката кашля?

Кашлицата е положение, особено освен за хората. Магарето кашля и неговата кашлица е добре известна-нарича се магарешка кашлица. Кашлят и други животни, включително котките.

Но на кашлицата на мъркащите домашни питомци като че ли не се обръща задоволително внимание, а това е неправилно, тъй като може да става въпрос за най-различни болести, които може да са доста съществени.

Кашлицата е инстикт, чиято причина е дразненето на дихателните органи. Бактериалната или вирусната зараза, поглъщането на непознат предмет, алергия при домашния любим или заболяване като астмата, са вероятни аргументи писаната вкъщи да кашля.

Вирусни инфекции

Някои вируси изключително съществено засягат дихателната система на котаците. Може да се появи зеленикав секрет от носа, липса на вкус, сълзене от очите, тресчица.

Дразнители

Различни бактериални или вирусни сътрудници предизвикват дискомфорт на дихателните пътища на домашния бухнал любим - това са цигареният пушек, както и мощният парфюм на притежателя.

Заболявания на сърцето

При котките сърдечната непълнота може да докара до кашлица, по тази причина е нужно да се потърси в точния момент лекарска помощ. При това заболяване котката кашля непрестанно, без да има температура и забележими признаци за
Всичко за Вашата сватба
заболяване.

Наличие на непознати детайли

 Кашлица при котки

Животните са прекомерно любопитни към всевъзможни непознати неща в къщата или градината. Те гълтам неща, които не трябва и реакцията на тялото се показва в блян да бъде изхвърлен необикновеният предмет, като се появява кашлица.

Паразити и бактерии

Паразити, попаднали в белите дробове на котето, го карат да кашля. Обикновено кашлицата е съпроводена от усложнения в дишането.

Астма

При съществуване на заболяването астма при котки, котето може да кашля, да бъде отпаднало и да се усеща изтощено.

Алергични реакции

Някои медикаменти, ухапвания от инсекти или даже храни, които не понасят на организма на животното, са причина за алергии при писаните. Тогава мъркащият домакински любим кашля, има зачервени и сълзящи очи и инфектиране на дихателните пътища.

Това са съществени и изискващи внимание и лекуване са кашлицата, съпроводена със зачервени очи, зеленикав секрет, сухата кашлица със затруднено дишане.

Лечението зависи от тежестта на положението и решението на ветеринаря, който лекува животното. Нужно е безусловно да се направи консултация с доктор при тези положения, с цел да се избере съответното лечение на котката.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg