Кашкавал пане в ресторантски стил поднесете задължително с резенчета краставици

...
Кашкавал пане в ресторантски стил поднесете задължително с резенчета краставици
Коментари Харесай

Кашкавал пане в ресторантски стил

Кашкавал пане в ресторантски жанр поднесете наложително с резенчета краставици и домат

Необходими Продукти

● кашкавал - 400 г
● яйца - 1 бр.
● брашно - 300 г
● картофено пюре на прахуляк - 300 г
● олио - за пържене

Начин на подготвяне

Това е доста лесна и страхотна рецепта за паниран кашкавал, която аз измислих. Най-важното предписание, което би трябвало да наложително да спазвате, е кашкавалът да бъде постоянно стегнат преди пържене.

Трябва да го оставите да се стегне в хладилника за 1 час или в фризера за 30 минути.

Първата стъпка за е да нарежем кашкавала на филии с дебелина към 1 см. Прибираме нарязания кашкавал във фризера/хладиника, с цел да се стегне.

През това време в дребна купичка счупете едно яйце и го разбийте хубаво. Пресейте брашното с гевгир в обособена купа. А в обособена дълбока паница сложете картофено пюре на прахуляк, можете да употребявате картофено пюре на люспи.

Вадим кашкавала от фризера и започваме да панираме, като потапяме филиите първо в хладка вода, по-късно овалваме в брашното, след това потапяме кашкавалените филии в разрушените яйца и най-после в картофеното пюре на прахуляк.

Има два разновидността за пържене на кашкавал пане. Ако имате фритюрник, непосредствено го сложете да се пържи до златист цвят на 190 °C в загряло олио. Ако нямате фритюрник, пържете кашкавал пането в тигана с загрято олио, като първо потапяте кашкавала в яйца и пържете до златист цвят, като пържите, обръщате и от двете страни.

Като стане подготвен кашкавалът пане е ресторантски жанр, го сервирайте с нарязани домати и краставици.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР