Кашата не трябва да се дава на деца под четири години, казва регулаторът Агенцията за хранителни стандарти

...
Актуализираните насоки на индустрията следват оценка на риска, която установи,
Коментари Харесай

Актуализираните насоки на индустрията следват оценка на риска, която установи, че децата под четиригодишна възраст могат да страдат от главоболие и гадене, причинени от излагане на глицерол.

Глицеролът е течност, която предотвратява замръзването на напитките и която помага на кишата да запази свойствата си на "киша".

Кашата се прави от малки частици ароматизиран лед, които запазват качеството на течността които им позволяват да бъдат пияни.

Предупреждението идва, тъй като в голяма част от Обединеното кралство температурата е по-топла от средните за сезона.

FSA и FSS казаха, че са запознати с два случая в Шотландия , един през 2021 г. и друг през 2022 г., където деца бяха приети в болница поради интоксикация с глицерол.

Италия ще похарчи 2,9 милиона евро за справяне с инвазията на агресивни сини раци

Ако се изпият няколко киша за кратък период от време, това може да причини шок, хипогликемия и загуба на съзнание при децата.

Адам Хардгрейв, ръководител на добавките в FSA каза: „Въпреки че симптомите на интоксикация с глицерол обикновено са леки, важно е родителите да са наясно с рисковете – особено при високи нива на консумация.

„Вероятно е да има недостатъчно докладване на интоксикация с глицерол, тъй като родителите могат да отдадат гаденето и главоболието на други фактори.

"Ние сме благодарни на онези производители, които вече са предприели стъпки за намаляване на нивата на глицерол, както и на тези, които вече ни казаха, че ще го направят приемете нашите нови насоки."

Прочетете повече:
"Приятелската на планетата" диета може да намали риска от смърт от хронични заболявания с 25%, установи проучването
Хранителната несигурност "води до нездравословно хранене и допринася за затлъстяването'

На предприятията е казано да добавят глицерол само в минималното технически необходимо количество за постигане на ефекта на киша.

Докато глицеролът се намира в някои други храни, той се добавя в много по-ниски количества, отколкото в ледените напитки с киша.

Счита се, че е малко вероятно децата на възраст над четири години да страдат от лоши ефекти от пиенето на една напитка с киша, тъй като ефектите на глицерола са свързани с телесното тегло.

Оценката на риска и съветите взеха под внимание средното тегло на децата на различна възраст.

FSA и FSS казаха, че ще наблюдават колко широко се приемат насоките и могат да предприемат допълнителни действия в бъдеще.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР