Кашалот, дълъг 18 метра, почина, след като бе изхвърлен на

...
Кашалот, дълъг 18 метра, почина, след като бе изхвърлен на
Коментари Харесай

Кашалот загина на остров Бали

Кашалот, дълъг 18 метра, умря, откакто бе изхвърлен на плаж на Бали, заяви Българска телеграфна агенция, като цитира представители на природозащитните служби на индонезийския остров.

Многотонният кит е открит жив и е върнат във водата от управляващите и локалните поданици.  Няколко часа по-късно обаче кашалотът се е появил на различен плаж, където е умрял без забележими пострадвания. Предстои през днешния ден да му бъде направена аутопсия.

" Все още се опитваме да установим повода за гибелта. Искаме да получим научно пояснение, с цел да разберем дали става въпрос за замърсяване или пластмасови боклуци ", споделиха управляващите. 

Очакваше се ветеринари да посетят мястото, с цел да дефинират повода за гибелта на кашалота. Той ще бъде заровен в идващите няколко дни.

Полицията блокира достъпа до плажа, с цел да предотврати кражбата на месо или елементи от животното.

Кашалотите постоянно се доближават до плажовете, когато са заболели или умират, споделят специалисти.

През 2018 година в Индонезия беше открит кашалот, погълнал повече от 100 чаши и 25 пластмасови торбички - трагична илюстрация на мащаба на казуса с пластмасовите боклуци в морето, пред който е изправен архипелагът в Югоизточна Азия.

Индонезия се смята за вторият по величина източник на пластмасови боклуци в морето след Китай.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР