Касетките и сейфовете, които са анонимни и се намират в

...
Касетките и сейфовете, които са анонимни и се намират в
Коментари Харесай

Забраняват анонимните сейфове в банките

Касетките и сейфовете, които са анонимни и се намират в трезорите ще бъдат неразрешени. Това планува Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за ограниченията против изпирането на пари, който е качен за публично разискване.

В член 18 се предлага изменение, което да забрани поддържането на анонимни сметки или депозитни документи на фиткивно име, както и наемането на сходни сейфове.

Промените ще удараят и арт търговците. Предвижда се лица, „ които търгуват или работят като медиатори в търговията с творби на изкуството, в това число, когато това се прави от художествени галерии и аукционни къщи, когато цената на договорката или на обвързваните покупко-продажби възлиза на или надвишава 10 000 EUR или тяхната равноценност в друга валута “, да подават сигнали до ДАНС. Освен това, те ще би трябвало да ревизират и клиентите си.

При даже най-малките подозрения, ще са обвързване да осведомят съответните иснтитуции. Според качените за разискване промени, счетоводителите и консултантите, изключително тези в региона на данъчното облагане, също ще би трябвало да подават информация до проверяващите органи, в това число и до ДАНС, даже при най-беглото съмнение, че някой се пробва да направи спекулация или да източи Данък добавена стойност от хазната.

Брокерите на недвижими парцели също не са прескочени. При всяка договорка над 10 000 евро, те също ще би трябвало да си приготвят информация за службите. Видните политически персони, които заемат разнообразни длъжности в ръководството, ще бъдат вкарвани в лист, който ще се дава на Европейската комисия, планува още законопроектът за изменение и допълнение на Закона за ограниченията против изпирането на пари.

Предлага се нов нов член 36а в настоящия в този момент норматив за прането на пари, съгласно който ще се сформира лист на въпросните персони. Освен това се задължават държавните и локалните органи, институциите и ведомствата, в които политиците заемат съответните длъжности, да дават в период нужната за листата информация на дирекция „ Финансово разузнаване “ в Държавна организация „ Национална сигурност “. Аналогично обвързване ще бъде въведено и за интернационалните организации с централи на територията на България, където се заемат длъжности, попадащи в обсега на член 36, алинея 2 от Закона за ограниченията против изпирането на пари. Предвижда се също по този начин ограниченията против прането на пари да обзет и хората, които дават услуги за обмяна сред виртуални валути и приети валути без златно покритие, както и доставчиците на портфейли, предлагащи попечителски услуги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР