Кърваво писмо разпространиха от ИПО Социализъм 21 век“ към делегатите

...
Кърваво писмо разпространиха от ИПО Социализъм 21 век“ към делегатите
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Социалисти изпратиха кърваво писмо, искат незабавна смяна на Нинова

Кърваво писмо разпространиха от ИПО „ Социализъм 21 век “ към делегатите на 50 Конгрес на Българска социалистическа партия. В него се желае незабавна промяна на ръководителя Корнелия Нинова и избиране на краткотрайно управление. Като причини създателите са показали „ пагубни “ резултати на партията на изборите и загуба на електорат измежду всички прослойки.

Членове на „ Социализъм 21 век “ са Георги Пирински, щерка му Ана Пиринска, Юрий Асланов, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Емил Бехар, Велислава Дърева, напомня „ Марица “.

Ето писмото без редактоска интервенция:

„ Другарки и приятели,

Делегатите на 50 Конгрес нямат право да си затварят очите пред истината – Българската социалистическа партия затъва в периферията на обществено-политическия живот на страната!

Политическата рецесия е толкоз дълбока, че отвори пространство за радикални хрумвания за промяна на формата на държавно ръководство – за отвод от парламентарната република и даже за ремонт на многопартийния темперамент на демократичния развой. На този декор, препоръчаният от Националния съвет на Българска социалистическа партия дневен ред на Конгреса изцяло се разминава с дневния ред на обществото и остава отвън главните провокации пред България през днешния ден.

Но ние, делегатите, сме длъжни да осъзнаем истината за положението на партията:

– Българска социалистическа партия се свива като членска маса и актив;

– Българска социалистическа партия губи гласоподаватели във всички обществени групи, в които до наскоро бе водеща мощ – измежду хора на труда, измежду интелигенцията, в селата, измежду българското офицерство, и дори измежду българските пенсионери;

– Българска социалистическа партия има пагубно невисок % гласоподаватели измежду младите, застарява, а в нея не се вливат нови сили;

– Българска социалистическа партия е обезличена в локалната власт – губи общински съветници, управлението се опълчва на личните си кметове и даже изключва най-успешните;

– Нашата идейност е в рецесия – в Българска социалистическа партия от дълго време не се води идеологически спор, а политическото наличие е сменено от пиара. Българска социалистическа партия употребява лява словосъчетание, само че със своите дейности не съумява да потвърди, че води лява политика. С разминаването сред думи и каузи управлението изчерпа моралното кредо на Българска социалистическа партия. Най-яркият образец е несъгласието сред декларациите за ремонт на „ модела ГЕРБ “, и дейностите, с които управлението легитимира неговите носители.

Това лицемерие отчая стотици хиляди гласоподаватели и даже отблъсна значима част от твърдото ядро на партията. Основният въпрос, пред Конгреса сега е по какъв начин Българска социалистическа партия да се завърне като водеща партия, способна да се опълчи на разрушителните трендове в обществото.

Това е допустимо само, в случай че Българска социалистическа партия още веднъж завоюва доверието и поддръжката на всеки, който се бори за България като обществена страна, в която на власт са равенството, върховенството на публичния интерес и солидарността сред хората. Няма да е елементарно и няма по какъв начин да стане преди идните избори. Но би трябвало да се стартира неотложно, тъй като партията не можа да отбрани своето присъединяване в ръководството на страната – по отношение на Българска социалистическа партия трайно бе наложена тезата, че приключва всяко свое присъединяване във властта с рецесия и с тежка загуба на доверие.

Фундаментален за Българска социалистическа партия става въпросът от чие име и в чия изгода прави политика и ръководи, както и дали дейностите ѝ носят принос за обществото и страната или единствено за един овластен кръг към управлението, все по-отдалечен от проблемите на хората. Всяко мнение, друго от това на управлението, е запушвано и наказвано; жестоко е нарушена атмосферата на приятелство, искреност и критичност; фрапантно се нарушава Уставът, с цел да се постановат силово решения, взети еднолично и в полза на тесни и неразбираеми кръгове.

Наложи се субективизъм и изкривени критерии в кадровата политика, в която водещ принцип е персоналната лоялност, а не професионализмът и деловите качества. На високи постове се оказаха персони с дясна еднаквост, с ярки и запаметяващи се анти-социалистически изяви. Не „ реформирана “ – Българска социалистическа партия беше трансформирана в нещо непознато и далечно на българската социалистическа традиция, на идеала за свята и чиста република.

Партия с дълга история, безспорни заслуги в антифашистката битка, голям опит и принос за индустриализацията на страната е на път да се трансформира в исторически спомен. Другарки и приятели, Промяната не може да стартира, в случай че отговорността за положението на партията се трансферира на партийните членове и на низовите организации, какъвто явно е замисълът на оферти дневен ред на Конгреса.

Промяната би трябвало да стартира посредством промяна на управлението, като гаранция за образуване на нов облик и катурване на метода, по който Българска социалистическа партия схваща и прави своята политика. Конгресът на Българска социалистическа партия е предназначен като най-висш орган да отразява очакванията на партията! Ето за какво, призоваваме делегатите на 50 Конгрес да одобряват различен дневен ред, зависещ на незабавното решение както на вътрешнопартийната, по този начин и на дълбоката политическа рецесия в страната!

Настоятелно предлагаме съвещанието на Конгреса да вземе следните решения:

1. Незабавно възвръща мандата на делегатите на 50 Конгрес, преустановен противоуставно от Националния съвет, общинските препоръки и конференции през последните месеци.

2. Прекратява мандата на ръководителя на Българска социалистическа партия и избира краткотрайно управление до произвеждането на нов избор.

3. Възлага на Националния съвет да приготви рамкова платформа на Българска социалистическа партия за идните избори и за съдружната политика на партията.

4. Възлага на Националния съвет да одобри насоки за идейно и организационно обновяване на партията, по които да се приготви последващо съвещание на Конгреса.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР