Кървавият атентат в Москва предизвика широк отзвук по света. Редица

...
Кървавият атентат в Москва предизвика широк отзвук по света. Редица
Коментари Харесай

Светът осъди терористичната атака в Москва

Кървавият атентат в Москва провокира необятен отзив по света. Редица страни, политици и деятели изрекоха съболезнования и показаха шока си, без да се тормозят от неприятните си връзки с властта в Кремъл, предават Нова тв и БГНЕС.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш осъди нападението " по допустимо най-категоричния метод ", сподели представителят му Фархан Хак. „ Гутериш показва дълбоките си съболезнования на фамилиите на починалите и на народа и на държавното управление на Руската федерация “, добави той.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации също изрази съболезнованията си и прикани всички страни „ да си сътрудничат интензивно “ с съветското държавно управление и други управляващи, с цел да подведат под отговорност причинителите и поддръжниците на „ тези неоправдателни терористични актове и да ги изправят пред правораздаването “.

Белият дом изпрати своите съболезнования на жертвите на " ужасното " нахлуване, заявявайки, че се пробва да получи повече информация. " Нашите мисли са с жертвите на тази ужасна пукотевица. Изображенията са просто ужасни и просто сложни за гледане ", сподели представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби пред кореспонденти. От Съединени американски щати прибавиха, че са били предизвестили съветските управляващи по-рано този месец за " възможна планувана терористична офанзива ".

Китайският президент Си Дзинпин " изрично осъди " нападението и изпрати своите съболезнования на Путин, оповестиха държавните медии. Си акцентира, че Китай се опълчва на всички форми на тероризъм, изрично осъжда терористичната офанзива и твърдо поддържа напъните на съветското държавно управление да отбрани своята национална сигурност и непоклатимост.

Европейският съюз съобщи, че е " шокиран и ужасяващ " от офанзивата в Москва. " Европейски Съюз осъжда всевъзможни офанзиви против цивилни. Нашите мисли са с всички наранени съветски жители ", сподели представител на съюза.

Британският външен министър Дейвид Камерън съобщи, че Обединеното кралство осъжда " най-категорично смъртоносната терористична офанзива ". „ Поднасяме нашите сърдечни съболезнования и показваме дълбокото си състрадание към фамилиите на многото жертви “, добави той.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че " изрично осъжда терористичната офанзива, отговорността за която бе поета от ИДИЛ ".

" Франция показва своята взаимност с жертвите, техните близки и целия съветски народ ", споделиха от Елисейския двореца.

Германският канцлер Олаф Шолц осъди " ужасната терористична офанзива против почтени фенове " в обява в мрежата " X ".

" Нашите мисли са със фамилиите на жертвите и всички ранени ", съобщи той.

Италианският министър председател Джорджа Мелони назова офанзивата " непоносим терористичен акт ". „ Ужасът от клането на почтени цивилни в Москва е недопустим “, сподели Мелони в изказване, изразявайки своята „ цялостна взаимност със засегнатите хора и фамилиите на жертвите “.

Испания съобщи, че е " шокирана " от нападението и " осъжда всяка форма на принуждение ". „ Нашата взаимност с жертвите, техните фамилии и съветския народ “, написа испанското Министерство на външните работи.

Шведското Министерство на външните работи съобщи, че е „ ужасено “ и осъжда „ всевъзможни офанзиви против цивилни “.

Датското външно министерство осъди " ужасното нахлуване в Москва " и изпрати " съболезнования на жертвите и техните близки " в обява в X.

„ Натъжени сме от трагичните събития довечера в Москва. Сърцата ни са със фамилиите на жертвите и с всички наранени “, разгласява израелският външен министър Израел Кац в X.

Президентството на палестинската автономност осъди офанзивата и „ удостовери своята взаимност и поддръжка за съветското управление и приятелския народ на Русия, наблягайки желанието си за непоклатимост в другарската Руска федерация “, съобщи формалната осведомителна организация УАФА.

В писмо до Путин сирийският президент Башар ал-Асад сподели, че нападението е обвързвано с " мъчителните провали на неонацизма " в " специфичната военна интервенция " на Москва в Украйна. Той сподели, че " осъждаме този жесток акт и цялото клане, осъществено от терористи по света " и даде обещание да поддържа Путин " в нашата взаимна война против тероризма и трансграничния екстремизъм ".

Иранският президент Ебрахим Раиси в депеша до Путин изрази съболезнованията си, съгласно уеб страницата на президентството. Раиси също прикани за съществени дейности от страна на интернационалната общественост за наказване на заговорниците и причинителите.

Министерство на външните работи на Турция осъди " тази отвратителна терористична офанзива против почтени цивилни " и изпрати съболезнования на съветския народ и държавно управление.

Муса Факи Махамат, ръководител на Комисията на Африканския съюз, акцентира, че е „ шокиран да научи за ужасяващата терористична офанзива в Москва “. Той изрази взаимност с съветския народ и държавното управление " след тази отвратителна офанзива ".

„ Ние показваме поддръжката си за президента Владимир Путин и издигаме глас, с цел да отхвърлим изрично всеки акт на принуждение “, акцентира венецуелският президент Николас Мадуро в " X ".

Министерство на външните работи на Мексико съобщи, че " отхвърля всеки акт на принуждение против живота на цивилни ".

„ Индия е солидарна с държавното управление и народа на Руската федерация в този час на тъга “, посочи министър председателят Нарендра Моди в X, осъждайки „ отвратителната терористична офанзива “.

Япония осъди офанзивата, изрази съболезнованията си на опечалените и изрази " сърдечната си съпричастност към ранените ", съгласно изказване на представителя на външното министерство Кобаяши Маки.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР