Кървав инцидент потресе Ново село и Самоков. 71-годишният самоковец Стойне

...
Кървав инцидент потресе Ново село и Самоков. 71-годишният самоковец Стойне
Коментари Харесай

Жесток кървав инцидент потресе Ново село! Наръгаха Здравко навръх рождения му ден

Кървав случай потресе Ново село и Самоков. 71-годишният самоковец Стойне Главев наръга с нож в корема 60-годишния Здравко Василев в центъра на Ново село и избяга. За това сигнализира сестрата на потърпевшия мъж Иванка Атанасова.

Драмата се разиграла в четвъртък в центъра на селото, към обед. Сигналът е подаден и в районно управление (на МВР) на полицията – Самоков, написа " Вяра ".

Двамата мъже са имали остаряла омраза между тях. До кървавото сдърпване се стигнало, откакто преди време Здравко Василев забелязал, че от парцела му Главев взема оборски тор. Василев му направил забележка и споделил без негово единодушие да не пипа тора. Преди дни пък Стойне Главев забелязал, че в парцела му, който се намира в Ново село, са отрязани всички овощни дървета и се усъмнил за стореното в Здравко Василев, описват осведомени с враждата сред двамата мъже. При инцидентна среща в центъра на селото зародил спор сред двамата, спречкали се, обиждали се, упреквали се и по думите на сестрата на пострадалия: „ Главев извадил нож и наръгал в коремната област Здравко Василев”.

Пострадалият Здравко Василев след случая е признат по неотложност за интервенция в хирургично поделение на МБАЛ-Самоков с заплаха за живота. Василев е ерген, живее самичък в селото, има сестра, която живее в Самоков. Преди години умряли родителите им. Василев работи като надзирател.

Стойне Главев пък живее в Самоков, работил е преди години като водач. Преди време си купил парцел в Ново село, построил си вила и засадил парцела с овошки.

„ Брат ми Здравко навършва 60 години, само че рождения си ден го чества в болничното легло в МБАЛ-Самоков. Инцидентът с моя брат Здравко се случи в четвъртък към обед, към 12,45 ч. Преди години беше забелязал Стойне Главев да взима оборския тор, който беше изкарана под селото и му беше направил забележка да не пипа. След забележката Главев и брат ми не си говореха дълго време. Двамата в четвъртък напълно инцидентно се срещнали на централния мост в селото. Спорът е зародил, откакто Главев е отправил закани против брат ми, обвинил го, че в овощната му градина са му били отрязани всички дървета. Главев е имал подозрения, че брат ми ги е отрязал, което не дава отговор на истината. Брат ми е бил самичък през това време, на центъра по тези часове също хора не е имало. Главев се поогледал, видял е, че центърът е необитаем, извадил дълъг бракониерски нож и наръгал брат ми в коремната област. Тъй като в Ново село нямаме обсег на оператори, брат ми поставя едно кръпче на прободната рана, качва се в персоналния си автомобил и самичък отива да търси животоспасяваща помощ в хирургията на МБАЛ-Самоков.



По-късно разбрах за случая, както и това, че брат ми е с прободна рана след доста тежка интервенция, има перфорация на дебелото черво. По-късно дадохме показания пред самоковските криминалисти. Направи ми усещане, че като пристигнаха в болничното заведение от полицията криминалистите и разпитваха брат ми и мен, някой звънна на дознателя и чух, че му сподели да протака случая. Чувам, само че не съм сигурна, че синът на Главев работил в полицията. Имаме подозрения, че казусът ще се потули, по тази причина взех решение да споделя този смут, сподели сестрата на потърпевшия Иванка Атанасова и добави:
„ Разбирам, че пред криминалистите при разпита Главев се е признал за отговорен, както и това, че след случая ножът бил прикрит в парцела му, в колиба. После научихме, че е извъртял версията и споделил, че брат ми го е бил нападнал с нож, а Главев му го е взел, с цел да се отбранява. Това не дава отговор на истината. Чувам, че Главев е ловец. Проверете по този начин ли е. Брат ми по знамение остана жив, прободната рана е била на един сантиметър от черния дроб. Не стана ясно дали изобщо Главев е бил арестуван в РУ-Самоков. Разказвам всичко това, с цел да се даде публичност на този безчовечен случай. Днес това се случва с брат ми измежду бял ден, на следващия ден може да е всеки от нас. Трябва да има наказване за тези, които протягат ръка на човешкия живот. Няма да позволи да се скрие казусът, и най-много в случай че имат близки в полицията. Към сегашния миг брат ми е в схващане и изцяло контактен и може да се проверява станалото “.

„ Миналата година видях Главев да ми взема от оборския тор в моя парцел, направих му забележка и всичко беше до такава степен, този случай отмина. След направената забележка от мен той към този момент ми има зъб и непрестанно, където и да ме види, се заяжда. Тази година се срещнахме инцидентно пред един магазин в Самоков и отново се опита да влиза в разпра. След време се разминаваме с колите в Ново село и той ми маха с пръст заканително от колата му неизвестно за какво. Преди няколко дни запознат съм мои съседи, че някой му отсякъл дърветата. Аз там в никакъв случай не съм ходил. Не знам този човек за какво се е нагледал на мен и толкоз ме ненавижда. След такова гонене и закани с години аз знаех, че един ден нещо ще се случи. В четвъртък към обяд взех решение да отида до централния мост в селото да си измия колата, там има селска чешма, на 50 м преди моста се разминаваме с колите с Главев. Спрях на моста, Главев завъртя, върна се и спря до моята кола. Аз към този момент бях слязъл от колата, а хора към нас нямаше. Както слезе от колата, Главев докачи ножа, дълъг към педя, и стартира да ме наскърбява. Аз, като го видях с нож в ръка, му споделих остави ножа и дай да се разберем по човешки метод. Исках да му обясня да не се съмнява в мен, че аз не съм сторил това действие с дърветата му.

Помолих го два пъти, той не се разбра и ме набоде с ножа, ето вижте тук в коремната област. Изпаднах в смут. След това Главев се качи най-безотговорно в колата си и изчезна. Как съм жив, единствено Бог знае. Качих се и аз в моята кола, сложих едно кръпче на прободеното място и отпътувах до Спешна помощ – Самоков. В селото няма обсег на нито един оператор, в случай че бях останал там да очаквам помощ, може би през днешния ден да не съм жив. По неотложност медиците ме качиха за интервенция в хирургичното поделение на МБАЛ-Самоков. През това време сестра ми Иванка към този момент знаеше за случая, звъняла е на 112. Вечерта късно пристигнаха в отделението четирима дознатели от РУ-Самоков, аз след тежката интервенция и след упойката им описах за случая. По-късно пристигнаха и други служители на реда, нещо писаха и си потеглиха. Чувам, че Главев е регистриран ловец, този човек е рисков за обществото, в случай че има ловна пушка, е редно след този случай работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) да му отнеме оръжието. Благодарен съм на лекарите, на целия екип на хирургично поделение и най-много на доктор Стойчо Гълъбов за неговия професионализъм и положителното им отношение към мен. Той ме върна още веднъж в живота и към този момент се консолидирам и възвръщам “, показа пострадалиият Здравко Василев от болничното легло.

„ Василев беше признат в отделението в тежко положение, с действителна заплаха за живота му, оперирахме го по неотложност. Пациентът бе с оментум, ободно черво, наранени тънкочревните примки и прободено дебело черво. Операцията протече няколко часа, имаше и кръвозагуба “, сподели доктор Стойчо Гълъбов, началник на хирургично поделение в болничното заведение.

Хората от селото споделят, че Здравко Василев е доста добър човек: “Помогнете на Здравко. Това е извънредно добър човек, на мравката път прави, угодлив е, доста работи. Който и от селото да го повика за работа, не отхвърля, а и пари никому не желае, на по-възрастните и самотни хора цепи дърва, оказва помощ доста. Работи нощна промяна като охранител в Авала – ловното стопанство “, разясняват поданици на селото и съседи на Васил. Източници за „ Вяра “ оповестиха, че нападателят Стойне Главев е арестуван в ареста за 24 часа, по случая е формирано досъдебно произвеждане за нанесена междинна телесна щета. Главев се е признал за отговорен, ножът е конфискуван. Потърсени за публична информация, чиновници от пресцентъра при ОД на МВР-София, при многократни позвънявания, никой не подвигна телефона.

Засегнатите страни по случая резервират правото си на отговор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР