Картина, нарисувана от Бийтълс по време на принудителния им престой

...
Картина, нарисувана от Бийтълс по време на принудителния им престой
Коментари Харесай

Единствената картина на „Бийтълс“ е изложена на търг за 400-600 хиляди долара

Картина, нарисувана от Бийтълс по време на насилствения им престой в хотел в Токио през 1966 година, ще бъде продадена на търг. Според аукционната къща Christie`s, която ще организира търга, цената на може би единствената картина с доказано авторство от всички членове на „ ливърпулската четворка “ е оценна на 400-600 хиляди $.

Ярката нереална творба, основана върху японска хартия благодарение на акрилни и акварелни бои, се назовава Images of a Woman. Тя се появи по време на турнето на групата в столицата на Япония. Общо музикантите са останали в Токио от 29 юни до 3 юли 1966 година, само че заради „ Бийтълманията “, която залива света, Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар на практика не напущат хотелската си стая. Те  напускат президентския апартамент номер 1005 на хотел „ Хилтън “ съвсем единствено с цел да изнесат пет концерта, всякога съпроводени от многочислена защита.

Според известие на Christie`s единствено Ленън и Маккартни са съумели да изоставен за малко стаята си, с цел да прегледат града. Краткотрайно облекчение от скуката за музикантите е рисувателен комплект за творчество, донесен от един от посетителите. Те нарисуваха картината, която в този момент е на търг. В центъра, в незапълнения кръг, който се образува от лампата, стояща върху хартията, те оставят своите подписи. След това картината, която по това време няма заглавие, е дадена на почитател клуба на групата в Япония и по-късно е добита от неговия ръководител Тецусабуро Шимояма. Списание Rolling Stone класира The Beatles преди всичко в листата си с най-великите реализатори на всички времена. „ Ливърпулската четворка “ е най-продаваната музикална група в историята: броят на продадените копия на техните албуми по света надвиши 600 милиона.Списание " Тайм " включи нейните членове измежду най-влиятелните хора на 20 век.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР