Картина на Ван Гог е открадната от музей край Амстердам

...
Картина на Ван Гог е открадната от музей край Амстердам
Коментари Харесай

Откраднаха картина на Ван Гог от музей в Амстердам - slava.bg

Картина на Ван Гог е открадната от музей край Амстердам в нощта против понеделник, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс, представени от Dariknews.bg.

Платното "Градината на енорейския духовник в Нюнен напролет на 1884 година " е отмъкнато от незнайни, които са съумели да обхванат с щурм в неработещия през последните дни поради ковид музей "Сингър Ларен ". Картината е била взета чартърен от музея на Грьонинген.

"Шокиран и необикновено сърдит съм от случилото се ", сподели на конференция шефът на музея Ян Рудолф де Лорм. "Тази красива и вълнуваща картина на един от най-великите ни художници е открадната, отнета е от обществото. Това е доста неприятно за музея в Грьонинген, доста неприятно е за музея "Сингър ", само че е извънредно за всички нас, тъй като изкуството съществува, с цел да бъде виждано и споделяно с нас, да въодушевява и да ни успокоява, изключително в тези сложни времена ", добави той.

Полицията заяви, че крадецът или крадците са счупили стъклена витрина, с цел да обхванат в музея. Това задействало тревога, само че когато полицията пристигнала на място, картината била изчезнала и нямало и диря от този, който я отмъкнал. Следователи разпитват жители на прилежащи здания, изследват се видеозаписи.

Преди да бъдат въведени ограничаващите ограничения поради пандемията, в музея бе изложена експозицията "Огледало на душата. От Тороп до Мондариан ", готова взаимно с Райксмузеум.

В музея "Сингър Ларен " е изложена персоналната сбирка на американците Уилям и Ана Сингър, съдържаща най-вече произведения на неоимпресионизма, експресионизма и кубизма.

Музеят не за пръв път е нападнат от крадци. През 2007 година бяха отмъкнати седем скулптурни произведения от градината му, измежду които и бронзово копие на "Мислителят " на Огюст Роден. Няколко дни по-късно скулптурата бе открита, само че с изчезнал крайник.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР