Картина на американския експресионист Джаксън Полък е била открита у

...
Картина на американския експресионист Джаксън Полък е била открита у
Коментари Харесай

ГДБОП конфискува картина за близо 50 млн. евро, има задържани

Картина на американския експресионист Джаксън Полък е била открита у нас, чиято стойност може да доближи 50 милиона евро . По разбиването на канала за трафик са работили специалисти на Европол и представители на българските служби.

Операцията, в която взе участие и Главната дирекция за битка с проведената престъпност /ГДБОП/, е била извършена на територията на София, Атина и остров Крит. Тя е ориентирана против трафика на културни полезности и е имала за цел да обезврежда активността на проведена незаконна група.

В рамките на акцията е била открита и картината, в чийто низък десен ъгъл се чете името на световноизвестния художник . До момента са арестувани трима гръцки жители и един българин.

Намерената картина е била предадена на експерти от Националната художествена изложба, предадоха от „ NOVA “. Експертиза открила, че става дума за истинска некаталогизирана творба на Полък от 1949 г .

При осъществени от полиция в Гърция на остров Крит и в Атина, са били конфискувани още 5 картини на известни създатели .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР