Картел на пазара на горивата няма. Това заяви в ефира

...
Картел на пазара на горивата няма. Това заяви в ефира
Коментари Харесай

Бенчев: Не може да се задържи шоковото поскъпване. Пазарът каквото покаже- това ще правим

Картел на пазара на горивата няма. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

Попитан за какво тогава хората у нас имат чувството за картел, той съобщи, че картел с чувство не се потвърждава. По думите му в други европейски страни даже цените на съветския нефт са по-високи. " Печалбите ни сега са извънредно минимални. Ние покриваме сметки за ток, заплати и маржът ни е извънредно дребен. Много се надявам да не се наложи ембарго на съветските артикули, тъй като това значи да скочат цените доста, до момента в който пазарът не се намести ", сподели специалистът, представен от novini.bg.

Бенчев съобщи, че не може да се задържи шоковото повишаване. Каквото покаже пазарът - това ще вършим, безапелационен е още той.

Поскъпването на горивата ще е към 7-8 ст. на литър. Това е решение на страната, в случай че тя желае да го направи - дано го направи. Нямаме опция да влияем на цената на горивата, това е проблем в международен мащаб и го виждаме ясно, съобщи още Бенчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР