Карта на циклона, който ще смрази България показа Нова тв.Преди

...
Карта на циклона, който ще смрази България показа Нова тв.Преди
Коментари Харесай

Звярът идва към България: Нова тв показа картата

Карта на циклона, който ще смрази България сподели Нова тв.

Преди няколко години сходно събитие стана известно в западните медиите като " Звярът от Изток " - " Beast from the east ".

В началото на идната седмица оптималните температури ще са под нулата. Минималните ще бъдат в порядъка на -10 до -12 градуса. В Драгоман, Кюстендил и Перник те могат да паднат и до -15. Януарският мраз се чака да продължи по-дълго време. Това предвижда климатологът от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева.

Най-студено ще бъде в дните от 9 до 14 януари. След това ще стартира постепенно покачване на оптималните температури. „ Този път захлаждането ще бъде по-дълготрайно. Такъв нескончаем леден интервал предходната година не сме имали. Температурите в дните 8-15 януари ще останат под климатичните правила ”, разясни тя.

В понеделник се чакат обилни превалявания в Северна България и в Стара планина. Със захлаждането в северните и североизточните региони, както и в Предбалкана дъждът ще минава в сняг. Количествата сняг няма да са съществени, само че съпътстващият вятър може да сътвори проблеми по пътищата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР