Каролине Возняцки най-сетне успя! Датската тенисистка прекъсна чакането на първа

...
Каролине Возняцки най-сетне успя! Датската тенисистка прекъсна чакането на първа
Коментари Харесай

Край на чакането! Возняцки постигна мечтата

Каролине Возняцки най-накрая съумя! Датската тенисистка прекъсна чакането на първа купа от Големия шлем в тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия. В бемилостен край против международната №1 Симона Халеп Возняцки даде всичко от себе си, с цел да победи със 7:6 (2), 3:6, 6:4. Така от понеделник точно 27-годишната шампионка ще бъде новата лидерка в ранглистата.

За Халеп залогът беше безусловно същия, само че за жалост на румънката, тя ще изчака още малко за дебютния си трофей от Големия шлем. Тя бе не по-малко почтена за триумфа, само че в решителните мигове Возняцки бе тази, която поемаше рисковете и пращаше по-дълбоките удари.

Возняцки сподели доста експанзия още от в самото начало на мача. Датчанката изпращаше ударите си с невероятна дълбочина, до момента в който Халеп имаше потребност от повече време, до момента в който откри своя темп. Логично още при първия си късмет за пробив международната №2 се възползва и дръпна с 2:0, а след това и с 5:2. Тук някъде стартира подемът в играта на Халеп, а може би и напрежението върху Возняцки да сервира за сета си сподели думата. Датчанката въобще не приличаше на себе си и небрежно се оказа с пасив от 0:40. Возняцки съумя да избави две от точките за пробив и капитулира при третата, с което резултатът стана 4:5. До края на срещата благоприятни условия за пробив нямаше и по този начин трябваше да има тайбрек. Той потегли неприятно за Халеп, която позволи минипробив още при първия си сервис, а оттова нататък Возняцки се концентрира върху това да печели точките, в които тя има началния удар. Тя реализира още един минипробив за 5:2 и в последна сметка взе тайбрека със 7:2.

В хода на втория сет стана видно, че румънката не се намира в топ кондиция, а и условия за игра бяха надалеч от идеалните във връзка с влажността. Въпреки това Халеп показва познатия темперамент и преглътна голям брой компликации, с цел да изравни резултата. Тя постави неимоверни старания, с цел да избегне пробив още в третия гейм. Бяха нужни 6 равенства преди лидерката в ранглистата на WTA да завоюва подаването. Това оказа отрицателен резултат върху играта на Возняцки, а дуелът продължи да се движи гейм за гейм. В 8-ия датчанката още веднъж беше неузнаваема и с куп неточности разреши на Халеп да осъществя единствения пробив. Спечелването на сета напълно не беше елементарно за румънката, която отрази три точки за пробив и пропусна два сетбола, преди да се наложи с 6:3.

Решителният трети сет още от началото се очерта като висша борба на изтощението. Преди началото му съдията на стола подреди 10-минутна отмора в съблекалнята, а след нея двете съпернички се вкопчиха в действителност крепко. Публиката видя четири поредни пробива до 3:3, като надмощието преминаваше внезапно от едната страна към другата. Седмият гейм предложи познатата борба от главната линия, в която сервисите имаха все по-малко значение. Умората при Возняцки ставаше все по-видима, до момента в който Халеп намираше метод да черпи сили отнякъде. Румънката взе самодейността и завоюва преимущество, което се трансформира в пробив след двойна неточност на Возняцки.

В този миг датчанката изиска медицински таймаут поради проблем с лявото коляно. Прекъсването наруши ритъма в играта на Халеп, която несъмнено стоеше малко по-добре. Возняцки без изпитание дръпна с 0:30, само че загуби задатъка си два пресилени бекхенда в навън. Въпреки това международната №2 не се обезкуражи и продължи да натиска повече най-вече от форхенд. Беше ред на Халеп да се задъхва от отмалялост и в последна сметка след следващия пробив резултатът стана 4:4.

Следващият гейм донесе успокоение за Возняцки, която откри метод да завоюва подаването си, което сложи Халеп в позиция да сервира за мача. Геймът вървеше точка за точка, само че при 30:30 Возняцки завоюва оказал се основен задатък. В идващото разиграване фантазията на румънката почина, а сълзите на насладата бликнаха от очите на Возняцки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР