Карлос Контрера изригна с прелюбопитен коментар за случващото се в

...
Карлос Контрера изригна с прелюбопитен коментар за случващото се в
Коментари Харесай

Контрера за случващото се в СОС: Със скандали не се управлява

Карлос Контрера изригна с прелюбопитен коментар за протичащото се в Столичния общински съвет.

Ние като общински съветници към този момент сме в една неуместна обстановка. Абсурд е за толкоз време да не може да се реализира базово схващане по какъв начин да стартираме работа. Много мъчно огромните политически сили биха се доближили една до друга. Разговорите вървят доста мъчно. Това съобщи общинският консултант от ВМРО Карлос Контрера в предаването „ Лице в лице ” по БТВ.

„ Фигурата на ръководителя сега не е онази, която познаваме от предишни мандати. Ние сме доста надалеч от всякаква опция да има общо ръководство ”, уточни той.

„ Ясно споделиха, че няма да поддържат никакви болшинства. Различията сред обособените групи не престават да си стоят. Дори да се стигне до избор на ръководител, това не значи, че ще има болшинство, а поддръжка няма да бъде дадена ”, заключи общинският консултант.

„ В началото ГЕРБ призоваваха да се търси устойчива формула. Това не бе признато. Така стигнахме до двете вероятни конфигурации – да се избере или от огромните или от дребните политически групи. Този ръководител обаче ще работи доста мъчно. Председателят се явява цедката на всичко, което се внася в СОС ”, напомни Контрера.

„ Смятам, че сянката на идната ротация на национално равнище, оказва въздействие също. Призовавам общинските съветници да бъдат по-обрани и да не вършат скандал от всяко нещо. Със кавги не се ръководи ”, акцентира той, написа novini.bg.

По думите му неналичието на ръководител удължава мъката. „ Нефункциониращ общински съвет облагодетелства администрацията, тъй като е безконтролна. Кметът Терзиев пък се оправдава с нея за всяка неудача ”, изясни общинският консултант от ВМРО.

„ Развръзката зависи от огромните групи в СОС. В началото дебелоглав демонстрираха от ПП-ДБ, макар че беше ясно, че Борис Бонев няма да получи поддръжка. След това имаше отвод да се стигне до диалози. В четвъртък ще разберем кои са кандидатурите за ръководител на СОС. Струва ми се, че с това издигане на претенденти се излагаме. Общинският съвет може да управлява ръководителя, стига на съветниците да им се работи ”, сподели още Карлос Контрера.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР