Карлос Алкарас защити титлата си от първия за годината турнир

...
Карлос Алкарас защити титлата си от първия за годината турнир
Коментари Харесай

Алкарас защити титлата си на Индиан Уелс, Швьонтек триумфира при жените

Карлос Алкарас отбрани купата си от първия за годината шампионат от сериите Мастърс 1000 в Индиан Уелс, откакто надделя Даниил Медведев със 7-6 (5), 6-1 за към час и 45 минути игра.


Началото на дуела бе за руснака, който дръпна с 3-0 гейма. Шампионът обаче отвърна на предизвикването и възвърне паритета, с цел да се стигне в последна сметка до тайбрек. В него 20-годишният испанец поведе с 5-2 точки, преди Медведев да изравни за 5-5, само че Алкарас имаше последната дума и взе частта със 7-5 точки. Това като че ли обезкуражи представителя на Русия, който позволи ранен пробив на старта на втория сет и нямаше отговор за мощната игра на противника. Алкарас завърши с 23 уинъра и 11 непредизвикани неточности, до момента в който при Медведев салдото бе негативен – 11 печеливши удара против 14 непредизвикани.

Така Алкарас отбрани трофея си от предходната година, когато още веднъж Медведев падна жертва на испанеца във финала. Карлос е първият тенисист при мъжете от Новак Джокович през 2016, който пази купата си в калифорнийската пустиня. Даниил пък не съумя да събере всички трофеи от Мастърс 1000 шампионатите на твърди кортове в сбирката си, откакто към този момент бе триумфирал в Маями, Канада, Синсинати, Шанхай и Париж.

При дамите, Ига Швьонтек не остави подозрение в превъзходството си по време на целия шампионат, давайки единствено четири гейма на Мария Сакари за крайното 6-4, 6-0 по-късно над час игра.


Световната номер 1 не загуби нито един сет на шампионата, побеждавайки поредно Даниел Колинс, Линда Носкова, Юлия Путинцева, Каролин Возняцки и Марта Костюк. На финала Сакари оказа опозиция на полякинята единствено в откриващата част, когато съумя да върне пробив, само че по-късно позволи нов подобен, което докара до преднина за Швьонтек. Водачката в международната класация бе безапелационна във втория сет, в който не даде гейм на първата ракета на Гърция.

За Швьонтек това е втора купа в Индиан Уелс след тази през 2022. Любопитно е, че двете се изправиха една против друга на финала и в онази година, когато още веднъж полската тенисистка бе по-добра, печелейки с еднакъв резултат – 6-4, 6-1. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР