Карлос Алкарас се завърна на върха на световната ранглиста, след

...
Карлос Алкарас се завърна на върха на световната ранглиста, след
Коментари Харесай

Алкарас: Финалът може да е изглеждал лесен, но не беше


Карлос Алкарас се завърна на върха на международната класация, откакто победи в Индиън Уелс. Испанецът подвигна трофея в „ Рая на тениса “, прекъсвайки серията на Даниил Медведев от 19 следващи победи. Това бе трета Мастърс корона за Алкарас, който към този момент е печелил и двата шампионата от „ Слънчевия дубъл “. На конференцията след финала младежът съобщи, че и този път няма да разреши триумфът да го главозамае и ще продължи да показва същите невзискателност и усърдие, които е показвал до момента.

„ Невероятно е да печеля купата в Индиън Уелс и по едно и също време с това да си върна първото място в ранглистата. Бих споделил, че това беше съвършеният шампионат. Пътят, който изминах в Калифорния, бе жесток, само че това е една от купите, които постоянно съм мечтал да печеля и възприятието е необикновено. Да съм №1 също е сбъдната фантазия, защото всеки един тенисист по света се стреми към това. Все още се усещам като в сън, когато играя такива мачове против най-хубавите в Тура “ – разяснява възпитаникът на Хуан Карлос Фереро.

„ Джокович е един от най-великите в историята, това е ясно. Ако искаш да си най-хубавият, би трябвало да победиш най-хубавия, тъй че чакам с неспокойствие завръщането му на корта. Много бих желал да се изправя още веднъж против него. Новак липсва на всички ни и се надявам скоро още веднъж да го забележим в деяние. Би било необикновено да изиграя още един мач против него “.

На въпроса в какво отношение се е развил най-вече през последната година, Алкарас отговори: „ Мисля, че тенисът ми не се е подобрил толкоз доста спрямо този интервал от предишния сезон. Отношението, в което означих максимален напредък, е способността да се оправям с напрежението и да бъда спокоен и концентриран на корта. За мен това е най-важното. Мисля, че тъкмо това е главната причина за положителното ми показване в Индиън Уелс – не усещах никакво напрежение и се любувах на играта. Бих споделил, че през последната година напреднах доста в това отношение и това ми разрешава да се играя на толкоз високо равнище “.

„ В момента не изпитвам никакви подозрения на корта и не се двоумя при вземането на решения. Чувствам се доста удобно и разпространявам всеки удар с убеденост. Това доста ми оказва помощ, тъй като в случай че нещата се объркат не мисля доста за грешките и не оставям отрицателните страсти да ме завладеят. Просто се старая да влагам допустимо най-вече мощ в ударите и да не изпитвам никакви съмнения “.

Испанецът разкри, че, макар невъзмутимата си фасада, в действителност е бил доста под напрежение преди конфликта с Медведев. „ Опитвам се да показвам успокоение, изключително на финали, само че истината е, че бях нервозен. С екипа ми приказваме доста за това – належащо е съперникът ми да вижда, че съм спокоен и се любувам на ситуацията, само че все пак е неизбежно да усещаш напрежение преди сходни дуели. Най-добрите играчи обаче съумяват да се оправят с страстите в такива обстановки и тъкмо това се пробвам да върша и аз “.

Алкарас не скри изненадата си от обстоятелството, че завоюва финала в „ Рая на тениса “ единствено за 70 минути.

„ Честно казано, в действителност не чаках нещата да се развият по този метод. Мислех, че дуелът ще е много по-оспорван. Смятам, че играх съвършено, което е наложително против Медведев. Нищо по-малко от това не оказва помощ против играчи като него. Мачовете с Даниил постоянно са доста тактически, само че считам, че през днешния ден се оправих чудесно. Отстрани може да е изглеждало елементарно, само че въобще не беше “ – приключи първенецът на US Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР