Карлос Алкарас е новият шампион на Уимбълдън. На финала 20-годишният

...
Карлос Алкарас е новият шампион на Уимбълдън. На финала 20-годишният
Коментари Харесай

Титла №24 ще почака: 20-годишният Карлос Алкарас е новият крал на Уимбълдън, детронира Джокович

Карлос Алкарас е новият първенец на Уимбълдън. На финала 20-годишният испанец победи 7-кратния първенец Новак Джокович с 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Срещата предложи извънредно качество и продължи 4:42 часа. Така Ноле ще би трябвало да изчака за купа №24 от Големия шлем и осма от Лондон.

Карлос Алкарас e новият първенец на " Уимбълдън "! 20-годишният испанец детронира Краля на " свещената трева " Новак Джокович, който преследваше спечелването на трофея в Лондон за пета поредна година. Алкарас победи в титанична петсетова борба след поврат - 1:6, 7:6(6), 6:1, 3:6, 6:4. Финалът продължи цели 4 часа и 46 минути игра.

Ноле започва чудесно и завоюва откриващата част с безапелационното 6:1. Вторият сет обаче бе взет от испанеца, който надделя ветерана в тайбрека - 7:6(6). Алкарас доминираше и в третия сет, в който отвя Джокович с 6:1 и реализира поврат до 2:1 сета. Ноле измъкна четвъртата част с 6:3, с цел да се стигне до съдбоносен пети сет. В него Алкарас надви с 6:4 и подвигна победоносно ръце.

36-годишният Джокович преследваше осми трофей на Уимбълдън, с което щеше да се изравни с Роджър Федерер в класацията за най-вече трофеи от шампионата.

Испанецът и Ноле играха един против различен за трети път до момента и за първи на трева. Алкарас завоюва полуфинала в Мадрид предходната година, само че загуби на същата фаза на Ролан Гарос през тази - и двата на клей. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР