> Карл МарксТой всяка сутрин обличал чиста риза, но тялото

...
> Карл МарксТой всяка сутрин обличал чиста риза, но тялото
Коментари Харесай

Най-миризливите известни личности в историята

 > Карл Маркс
Той всяка заран обличал чиста риза, само че тялото му излъчвало ужасяваща миризма на животно. Той доста обичал да върви на лов, само че откакто се прибирал от няколко дни препускане из горите, даже не се къпел.

Любовниците му твърдели, че от него мирише на разложено, а втората му жена се поляла от горната страна до долу с парфюм, с цел да издържи предизвикването на брачната нощ.

Хауърд Хюз , известният милионер, за живота на който бе изработен кинихитът " Авиаторът ", от грациозен красавец се трансформирал в четиридесеткилограмов скелет, който вярвал единствено на мормоните. През 1957 година той се заключил с голям ресурс от шоколад, мляко и салфетки, с цел да гледа филми чисто гол.

Когато се завърнал в цивилизацията, той се отказал от къпането и почнал да реже ноктите и косата си един път годишно. Той станал аскет и по този начин изгубил човешкия си тип, че за идентификация на натрупа му трябвало да му вземат пръстови отпечатъци.

Луи XIV , прочут като краля Слънце, създал Версай и воювал с кого ли не, само че се страхувал от водата. За целия си живот той се изкъпал два пъти и то по гледище на лекарите.

Вместо да съблюдава персонална хигиена, той избърсвал всяка заран лицето си с парцалче, напоено със алкохол. Когато една рана на крайници му се развила в гангрена, той не разрешил да си измие болния крайник и това му коствало живота.

Фридрих Велики , крал на Прусия, трансформирал кралството в могъща страна, от която всички треперели. Той се преместил в Сан Суси, където изкарал остатъка от живота си с обичаните си кучета и се карал на всеки прислужник, който се опитвал да почисти кучешките екскременти. В някои от секторите на имението те достигали до тридесет сантиметра височина.

Кралят очевидно се побъркал, тъй като престанал да се къпе и отказвал да се преоблече. Когато през 1786 година той починал, лакеите му открили, че ризата му просто е изгнила на гърба му от пот.

Лудвиг Ван Бетовен , който е същински талант, избягвал да се къпе от боязън да не се токсини с олово. По това време тръбите на водопроводите се изработвали от олово. Приятелите на композитора употребявали моментите, в които той спи, с цел да се промъкнат в дома му и небрежно да изперат облеклата и бельото му.

Карл Маркс , бащата на комунизма, не бил фен на къпането. Той страдал от гнойни рани, които неприятно зараствали поради прекомерното му пушене и любовта към пиенето, както и поради вярата му в това, че къпането е буржоазна отживялост.

Хенриета Грин, първата в историята на Съединени американски щати жена-милиардер, имала 8 милиарда $ при започване на двадесети век. Тя е фамозна като най-стиснатата жена в историята. Когато получила херния, тя отказала интервенция, тъй като хонорарът на хирурга – 150 $ – й се сторил повишен. Когато синът на Хенриета счупил крайници си, това не я трогнало и тя не платила прегледа му. Раната гангренясала и кракът трябвало да бъде отсечен.

Грин се изкъпала два или три пъти през живота си, защото считала, че да се дават пари за сапун е грехота. През целия си живот тя носила десетина черни рокли, които сваляла от гърба си едвам когато те ставали на дупки.

Великият деспот Мао Дзъдун , който трансформирал Китай в могъща мощ, в никакъв случай не употребявал паста и четка за зъби, нито сапун. Любовниците му били задължени да го обтриват с влажни кърпи, с цел да го изчистят, а той дъвчел чаени листенца за освежаване на устата. Той считал, че тигърът, който не чисти в никакъв случай зъбите си, има достатъчно здрави зъби, приключва подредбата си sanovnik.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР