Карл Густав Юнг е един от най-известните психолози и философи

...
Карл Густав Юнг е един от най-известните психолози и философи
Коментари Харесай

Мисли на Карл Юнг, които ще ни помогнат да разберем самите себе си

Карл Густав Юнг е един от най-известните психолози и философи на нашето време. Изследва и написа за митология, вяра, антропология, приказки, алхимия, сънища и други Той е стигнал до няколко скъпи изводи, които могат да ни оказват помощ, когато се усещаме в дупка и обезверени. Защото преди всичко би трябвало да разберем и приемем себе си такива, каквито сме.

1. Не задържайте нещо, което си потегля, в противоположен случай няма да срещнете това, което идва.

2. Всичко, което ни нервира в другите, може да ни помогне да разберем себе си.

3. Срещата сред две персони е като контактът сред две химически субстанции: и двата детайла се трансформират даже от най-малката реакция.

4. Най-голямата тежест за едно дете е неизживяния живот на родителите му.

5. Вашият взор ще се избистри, единствено когато погледнете в сърцето си.

6. Самотата не идва от неналичието на хора в близост, а от невъзможността да приказваш за нещата, които са значими за теб.

7. Индианците ми описаха, че всички американци са луди и несъмнено, ги попитах за какво? „ Защото те приказват като че ли мислят с главите си. Нормалният и здрав човек не мисли с главата си. Ние мислим със сърцето. ”

8. Дори и в най-щастлив живот не може да няма част мрак – думата благополучие би изгубила смисъла си, в случай че не се уравновесяваше от скръбта.

9. Човек е кадърен да преодолее безусловно невъзможни компликации, в случай че е уверен, че това има смисъл. И претърпява неуспех, в случай че при всички несгоди е заставен да признае, че играе роля в приказка, разказана от идиоти.

10. Това, на което се съпротивлявате, продължава да съществува.

11. Депресията е като жена в черно. Ако се появи, не я гонете. Поканете я, предложете й да седне, отнесете се с нея като с посетител и я слушайте какво желае да ви каже.

12. Аз не съм това, което ми се е случило, а това, което съм избрал да стана.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР