Кърджали. С Презентация под надслов Планиране и реагиране в административни

...
Кърджали. С Презентация под надслов Планиране и реагиране в административни
Коментари Харесай

Кърджали: Международен екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” ще се състои в града на 19 и 20 септември

Кърджали. С Презентация под надпис " Планиране и реагиране в административни и просветителни институции за отбрана от терористична опасност " ще стартират практическите занятия в границите на интернационалния екологичен фестивал „ Зелена вълна – 21 век “. Европейската комисия, фондация „ Европейски екологичен фестивал ” и община Кърджали провеждат за поредна девета година просветителния модул, заяви Невена Праматарова, шеф на фондация “ Европейски eкологичен фестивал ”, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Откриването на екологичния фестивал ще се състои на 19 септември в огромната зала на Общински център за просвета и юношески дейности-Кърджали в 10.00 часа. и ще продължи до 20 септември 2019 година Очаква се в него да вземе присъединяване Бойко Благоев, началник отдел Комуникации на Представителството на Европейската комисия в България. Ще бъдат извършени на практика занятия за реагиране при спешни обстановки, породени от терористични актове, естествени бедствия и повреди. Ще бъдат показани и филми за екологията на земята. „ Инициативата е част от 14-то издание на Международния екологичен фестивал „ Зелена вълна – 21 век ” за филми и телевизионни стратегии, отдадени на екологията и опазването на околната среда. Партньорът Български антарктически институт премиерно ще излъчи на 19 септември новия документален филм „ Полярни откриватели ” на БАИ с създател Мария Чернева ".
В 10.00 ч. на 19 септември фестивалът се открива с фотоизложбата „ Антарктида ” на Българския антарктически институт. Документалната експозиция е отдадена на 60-та годишнина от подписването на Договора за Антарктида и 20 години от приемането на България за пълновръстен съвещателен член на Договора, наред с още 29 страни. През целия ден на 19-ти септември и 20 септември до обяд ще бъдат целодневно показани и профилирани продукции с просветителна и превантивна цел против естествени бедствия и повреди на водещи европейски и български медии, институции и неправителствени организации, взели участие в изданията на Европейския екологичен фестивал „ Зелена вълна – 21 век “. Предвидено е и разпространяване на осведомителни материали измежду популацията и учебните заведения в община Кърджали.
Следобед на 19 септември 2019 година в постройката и региона на в Професионална гимназия по селско и горско стопанство ще се състои Презентацията " Планиране и реагиране в административни и просветителни институции за отбрана от терористична опасност ", както и ще се организира Практическо занимание под надпис " Действие на застрашените и на силите от единната избавителна система при очистване на обгазяване, породено от терористична активност “. Водещ координатор на тези прояви е Димитър Разкалински, шеф бранш " УОМП " в община Кърджали, дружно с специалисти от районните структури на Народно събрание “Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Министерство на вътрешните работи, БЧК,Дирекция „ Национална система 112 “ – Министерство на вътрешните работи. Обучението по на практика ограничения и дейности за подготовка на популацията в сериозна среда се възнамерява да се организира с всеобщото присъединяване на стотици възпитаници и техните преподаватели от учебни заведения от община Кърджали, както и за популацията от общината и района.
На 20 септември 2019г. в Бизнесинкубатор – Кърджали ще се организира и обичайна среща-дискусия с популацията и младежите за реагиране и справяне в сериозни обстановки,причинени от терористични актове, естествени бедствия и повреди с присъединяване на специалисти от Народно събрание “Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Министерство на вътрешните работи, Българска академия на науките, Нов български университет,Асоциация на сухопътните войски на България, бранш „ Ук и ОМП " при община Кърджали, БЧК.
Темите на лекциите са " Приложение на галактическите технологии при локализация на терористични дейности довеждащи до пожари и обгазявания " и " Реагиране при произшествия за сигурността.Оцеляване при терористична офанзива “ на проф. Лъчезар Филипов, началник секция " Астрофизика на високите сили ", Институт за галактически проучвания и технологии при Българска академия на науките и на господин Илия Антонов, специалист сигурност и отбрана, хоноруван учител в Нов български университет, департамент „ Национална и интернационална сигурност “, стратегия „ Противодействие на престъпността и тероризма “.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР