Кърджали. Общинската организация на ГЕРБ в Кърджали се включи в

...
Кърджали. Общинската организация на ГЕРБ в Кърджали се включи в
Коментари Харесай

Кърджали: Общинската организация на ГЕРБ се включи в общоградското поклонение по повод 180 години от рождението на Васил Левски

Кърджали. Общинската организация на ГЕРБ в Кърджали се включи в общоградското поклонение във връзка 180-ата годишнина от рождението на Апостола. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Новият водач на структурата Лидия Асенова и МГЕРБ поставиха цветя пред паметника на Левски и сведоха глава в символ на благодарност пред величавото му дело. Венец бе поднесен и от името на зам.-председателя на Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Цвета Караянчева.
Десетки кърджалийци участваха в церемонията, наред с представители на локалната и държавната власт, политически партии, културно-просветни и военно-патриотични организации. За първи път към ритуала се причислиха и младежите от локалния фен-клуб на футболния отбор „ Левски 1914 “. Слово от името на общоградския комитет „ Васил Левски “ произнесе водещият на церемонията артистът Атанас Атанасов.
„ Самият той е отвън времето. И без да имаме мярка за него, можем по него да се съизмерваме. По Левски да се познаваме, да ни бъде той и стонът, и измъчената душа, и камбаната, възвестяваща свободата ни. Бог го извести със светлина, какво да направи за правото дело. А песента беше другото му оръжие. Та като запее, една божия проповед да звучи – и мощ, и мощност, и светлина, вливаща пориви и очаквания да съживление и възкресение. България ще пребъде с идеалите, които той ни завеща - идеалите за национална свяст, за безспорна добродетелност, за чиста и свята република и закони, за цялостно единство с жанр, господ и татковина “, сподели пред събралите се хора артистът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР