Кърджали – европейският град в сърцето на Източните РодопиОбщината съдейства

...
Кърджали – европейският град в сърцето на Източните РодопиОбщината съдейства
Коментари Харесай

Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Кърджали“

Кърджали – европейският град в сърцето на Източните Родопи


Общината спомага за сполучливото развиване на автоиндустрията, само че влага и в своите деца, просвета и история

Кърджали е един от дребното междинни градове на България, съумели да запазят през годините на прехода огромна част своята индустрия и население. Той е административен център на област Кърджали и на едноименната община.

Населението на града е към 44 000 души, а на общината – малко над 70 000. Разположен е в Източните Родопи, през него минава интернационалният път за Гърция през прохода Маказа. В момента локалната индустрия се базира главно на машиностроителните предприятия, текстилната индустрия и туризма.

От 1991 година Кърджали се ръководи от кметове, определени с листата на Движение за права и свободи. Кмет – инж. Хасан Азис ръководи общината от 2011 година, и четирите си мандата печели още на първи тур. За този интервал са осъществени няколко огромни плана – построяването на интернационалния път през прохода Маказа, строителството на „ Водното огледало “, построяването на един от най-големите в страната Пазар на производителите, цялостна реорганизация и замяна на водопроводната и канализационна мрежа. Привлечените за този интервал вложения в общината са за над 280 милиона лв..

Безплатното приложение „Европейски път – Кърджали“ в комфортен PDF формат можете да изтеглите от  ТУК .
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР