Карантинираните в заварено положение не могат да съкратят срока на

...
Карантинираните в заварено положение не могат да съкратят срока на
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Обмисляме как хората с фалшиви сертификати да могат да се ваксинират |

Карантинираните в заварено състояние не могат да съкратят периода на изолацията си, без значение от променените правила с новата заповед на здравния министър, издадена през вчерашния ден. Обмисляме хората с подправени документи да могат да бъдат изтрити от системата и да могат да се имунизират в действителност. 

Това съобщи основният здравен държавен контрольор Ангел Кунчев по Нова тв. Мисля, че в Германия към този момент взеха решение да вкарат почивка за хора с подправени документи, да не бъдат наказвани от прокуратурата, тъй като това е присъединяване в закононарушение. Трябва да получим мнение от нашата прокуратура и да се сътвори опция за смяна в системата, изясни доцент Кунчев. Но това не значи, че няма да бъдат наказвани медиците, които са издали подправен документ, акцентира той. 

От здравна позиция издаването на зелен документ за съществуване на антитела е неточност, два пъти съм предложил да бъде анулиран. 168 000 са издадените такива зелените документи, тези хора не способстват с нищо за предпазването на обществото, сподели още специалистът. 

Председателят на Народното събрание е имунизиран с две дози, няма да прекара тежко болестта, само че няма 100% гаранции, че имунизираните няма да се заразят, изясни той. 

Под карантина ще бъдат сложени тези участници в КСНС - и измежду администрацията на президента, за които реши здравният контрольор от РЗИ. Но ще пристигна миг, в който всеки втори в България ще бъде контактен, изясни доцент Кунчев. 

По три аргументи се усилва процентът на имунизираните, които постъпват в болница - ниското равнище на ваксинирани в страната, дребното хора с бустерна доза и това, че Омикрон съумява да преодолее в по-голяма степен имунизациите, изясни доцент Кунчев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР