Карантината на столичните квартали “Филиповци“ и “Факултета“ ще бъде вдигната

...
Карантината на столичните квартали “Филиповци“ и “Факултета“ ще бъде вдигната
Коментари Харесай

Вдигат блокадата на “Филиповци“ и “Факултета“

Карантината на столичните квартали “Филиповци “ и “Факултета “ ще бъде вдигната от среднощ и от на следващия ден – 28 април въведените ограничаващи ограничения в тях отпадат. Това планува нова заповед на шефа на Столичната районна здравна ревизия доктор Данчо Пенчев. С новата заповед се анулира предходната, издадена на 15 април, когато двата квартала с преобладаващо ромско население бяха затворени откакто се оказаха огнища на разпространяване на Covid-19. С новата заповед можете да се запознаете ТУК.

На 15 април " Филиповци " и " Факултета " бяха сложени под частична карантина от Столичната здравна ревизия откакто извършените всеобщи проби в тях откриха сериозна циркулация на вируса, отвън към този момент потвърдените случаи на болни и умряли в тях. Последвалите проучвания откриха десетки нови заболели

Заради това бяха въведени ограничаващи ограничения, които включваха слагането на контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на двата квартала. През тях се пропускаха прекосяването на хора единствено в случаи на необходимост, полагане на труд, здравословни аргументи, завръщане на непрекъснат адрес. Това трябваше да се удостоверява със служебна записка от шеф или длъжностен документ – карта, медицински документ, документ за идентичност.

Не се допускаше и събиране на групи от хора в открити и закрити публични места в кварталите.
Допускаше се свободно придвижване в кварталите при нужда за пазаруване на храни, медикаменти и реализиране на здравна помощ.

Затварянето на двата квартала докара до всеобщо неодобрение и даже митинги, защото жителите им се оплакваха, че не могат да вървят на работа и са принудени да си пазарят от скъпите магазини там.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР