Каракас. Венецуелският лидер Николас Мадуро се готви да обедини своите

...
Каракас. Венецуелският лидер Николас Мадуро се готви да обедини своите
Коментари Харесай

AFP: Николас Мадуро ще търси подкрепата на армията

Каракас. Венецуелският водач Николас Мадуро се готви да сплоти своите военни поддръжници в четвъртък, откакто Съединени американски щати и основните им съдружници поддържаха предизвикването от неговия водещ противник, който се разгласи за " настоящ президент ", предава AFP .
Изявлението на 35-годишния Хуан Гуайдо, началник на воденият от опозицията парламент, бе направено на фона на нова вълна от улични митинг, довели до гибелта на повече от 10 души в сряда.
Социалистическото държавно управление отговори с предизвестие, че висшето военно управление ще излезе в четвъртък в поддръжка на конституционния президент, съобщи министърът на защитата Владимир Падрино Лопес.
Той добави, че военните ще покажат " поддръжка за суверенитета " на Венецуела.
Това е предизвестие пред задграничните критици на Мадуро, обединени зад Гуайдо.
Американският президент Доналд Тръмп разгласи Мадуро за " нелегитимен " и назова законодателния орган на страната " единствената законна власт ".
Президентът Мадуро отговори на това, като прекъсна дипломатическите връзки с " империалистическото " американско държавно управление и даде на дипломатите от Съединени американски щати 72 часа да изоставен страната.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР