Карачи. Задържани са двама души във връзка с нападението срещу

...
Карачи. Задържани са двама души във връзка с нападението срещу
Коментари Харесай

РИА Новости: Задържани са двама души във връзка с нападението срещу китайското консулство в Карачи

Карачи. Задържани са двама души по отношение на нападението против китайското консулство в пакистанския пристанищен град Карачи, предава РИА Новости .
Задържаните са от Карачи и Шахдадпур. Според източници на локалния ефирен канал Geo TV, един от тях e бил в контакт с терористи малко преди офанзивата. Според информацията сега обвинените се разпитват.
Китайското консулство в града бе нападнато през вчерашния ден. Трима души са стреляли и са взривили ръчна граната покрай постройката на китайското консулство. Служителите по сигурността на дипломатическата задача са влезнали в престрелка с нападателите. Терористите са премахнати. Убити са и двама полицейски чиновници. Според телевизионния канал, още двама души, които са били в региона на консулството да аплайват за визи, са станали жертви на нападението.
Никой от чиновниците на дипломатическата задача не е потърпевш.
Отговорността за офанзивата бе поета от сепаратистката група " Армията за избавление на Белуджистан ". Според източници на малкия екран нападението е проведено от нейния пълководец, който сега се лекува в индийската столица Ню Делхи.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР