Капка по капка водата става все по-ценно богатство на Майот

...
Капка по капка водата става все по-ценно богатство на Майот
Коментари Харесай

В най-бедното място в Европейския съюз – Майот, цялото население е лишено от течаща вода почти всеки ден

Капка по капка водата става все по-ценно благосъстояние на Майот - най-бедното място в Европейския съюз. В тази френска територия край източния бряг на Африка крановете текат само в един на три дни. Това се случва поради продължителната суша, която се усложнява от години на незадоволителни вложения и неприятно ръководство на водните запаси. Заболявания като холера и коремен тиф се разрастват, а френската армия дори наскоро се е намесила, с цел да разпредели водата и да потуши напрежението към доставките. Кризата е сигнален сигнал за френското държавно управление по отношение на провокациите и разноските, свързани с ръководството на изменението на климата в отдалечените територии на страната.
Трябва да предпочитам сред това да си взема душ или да запазя водоснабдяването си. В Майот цялото население е лишено от течаща вода един на всеки три дни. В някои къщи като моята това е съвсем всеки ден.
Раша Мусдикудин, координатор на протестната група " Майот е жаден "

Раша оказва помощ за координирането на протестно придвижване, наречено " Майот е жаден ", което търси отговорност за хипотетичното заграбване, течовете и неналичието на вложения в устойчиви водни доставки. По време на един от последните митинги жителите пееха, крещяха и блъскаха празни пластмасови бутилки, до момента в който влизаха в постройката на компанията за ръководство на водите на Майот.
Майот изпитва липса на вода. Този дефицит ще бъде световен след няколко години. Това е опция за всички французи да бъдат солидарни с нас. Да бъдат с нас, с цел да намерим решения и да създадем обстановката в Майот забележима. Защото това може да се случи във всички френски департаменти.
Раша Мусдикудин, координатор на протестната група " Майот е жаден

Правителството разпорежда очаквания на идния дъждовен сезон, макар че жителите настояват, че това няма да е задоволително, с цел да се решат надълбоко вкоренените проблеми. Преди това водата е била едно от редките благосъстояния на Майот. Планинският и залесен регион Комбани, в централната част, е бил цялостен с извори и посипан с реки.

Резервоарите в Комбани и Дзумоне, ситуирани по-на север, са осигурявали 80% от водата, разпределяна на острова. Заради световното стопляне и неправилното потребление от фермерите обаче множеството от тях пресъхват или са останали под сериозния най-малко.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР